محتوای کپی و تاثیر آن روی سئو

فهرست مطلب :

محتوای کپی شده چیست ؟

عبارت محتوای کپی شده به محتوایی اتلاق می شود که در چند وب سایت وجود داشته باشد. مثلاً اگر محتوای این پست عیناً یا بطور خیلی زیادی مشابه این مطلب در وب سایتی دیگری با تغییر چند کلمه و جابجایی چند جمله منتشر شود ما با یک محتوای کپی شده مواجه خواهیم شد.

آیا گوگل وب سایت هایی که محتوای کپی را منتشر میکنند را جریمه میکند ؟

کپی محتوا اساساً به معنی جریمه شدن توسط گوگل نیست اما بازهم میتواند روی سئوی وبسایت شما تاثیر گذار باشد.  محتوای کپی میتواند منجرب تجربه منفی کاربران گوگل در جستجو شود،چیزی که گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری آن را نمیخواهد به همین دلیل همیشه سعی میکنند که با محتوای کپی به انگلیسی Duplicate Content  مقابله کنند. از جمله اقدامات گوگل اقدام به عدم ایندکس آن صفحه یا حذف آن از ایدنکس، عدم نمایش محتوای کپی و در موارد معدود و خاص حذف کامل وب سایت منتشر کننده محتوای کپی از نتایج جستجو.

در کل گوگل قصد ندارد که به محتوای کپی شده رتبه بدهد، در حقیقت گوگل درباره محتوای کپی شده می گوید:

گوگل به سختی می کوشد تا محتوای متمایز از هم را نمایش دهد. به این ترتیب اگر صفحاتی در وبسایتتان دارید که اطلاعاتی متمایز از هم ندارند، باید نگران رتبه گوگل خود باشید.


گادلاین جنرال گوگل قوانین و راهنمایی گوگل درباره محتوای کپی


گادلاین جنرال گوگل قوانین و راهنمایی گوگل درباره محتوای کپی

عواقب نشر محتوای کپی

1-ترافیک ارگانیک کمتر

این مورد کاملا روشن است، گوگل به صفحاتی که محتوای صفحات دیگر را در خود جای داده اند رتبه نمیدهد (شامل صفحات وب سایت خودتان نیز می شود)

برای مثال فرض کنید شما 3 صفحه با محتوای مشابه هم دارید.

گوگل مطمعن نیست که کدام صفحه اصلی است، برای همین هر سه صفحه  سعی میکنند رتبه ای در گوگل کسب کنند. در واقع شما برای خودتا رقیب تراشی کرده اید. 

2-جریمه شدن توسط گوگل (بسیار نادر)

گوگل می گوید محتوای کپی میتواند باعث جریمه یا دی انیدکس (حذف از ایدنکس) شود. گوگل در این باره می گوید : رتبه وب سایت شما ممکن است کاهش یابد و یا کاملا از گوگل حذف شود که در این صورت دیگر در صفحه نتایج مشاهده نخواهد شد.

گوگل همچنین می گوید : هر چند این مسئله بسیار نادر است و فقط در مواردی روی میدهد که یک سایت بصورت عمدی محتوای سایت دیگری را به منظور دستکاری نتایج جستجود نشر میکند. به همین دلیل اگر یک مشت صفحه کپی یا مشابه به صفحات دیگر در وب سایت خودتان دارید، لازم نیست زیاد نگران اینچنین جریمه سنگینی باشید. دلیل این سیاست گوگل این است که بسیاری از اوقات محتوای کپی تصادفی است یا کاملا طبیعی (مثلا سایت های خبری) در حقیقت حدود 27% محتوای وب به نوعی کپی است.

3-صفحات ایندکس شده کمتر

 این مسئله برای وب سایت های فروشگاهی که هزاران صفحه دارند مهمتر است. بعضی اوقات گوگل جریمه خاصی نمیکند و رتبه شما را بخاطر محتوای کپی کم نمیکند و فقط آن صفحه را ایندکس نمیکند.

بنابرین اگر دیدید گوگل صفحه یا صفحاتی از وب سایت شما ایندکس نمیکند ممکن است بخاطر این باشد که شما سهمیه خزش خود را صرف صفحات تکراری یا دارای محتوای کپی کرده اید.

محتوای کپی غیر عمدی هم بوجود می آیند

برای مثال فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی دارید و یک صفحه محصول دارید که در آن تی شرت میفروشید. تی شرت شما دارای سایز ها و رنگهای مختلفی است، اکثر سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس بصورت اتوماتیک برای هر سایز و رنگ یک لینک جدا تولید میکنند. در اینجا شما چندین صفحه تکراری خواهید داشت.

یا اگر یک بلاگ دارید حتما چندین تگ نیز برای هر مطلب گذاشته اید و یا مطالب را بصورت دسته بندی نمایش میدهید، اینکار مفید است اما میتواند باعث ایجاد چندین لینک از یک محتوا شود. مثلاً شما یک مطلب درباره سنگ شکن نوشته اید و آنرا در در دسته بندی  ماشین آلات معدن قرار داده اید و تگ های خردکن،سنگ شکن، ماشین آلات معدن و .. را به آن داده اید، در اینصورت سایت شما چند آدرس برای آن مطلب تولید میکند که :

example.com/tags/crushers

example.com/tags/minemachines

example.com/tags/mining-euipment

این مسئله نمیتواند یه مشکل اساسی برای سایت شما باشد، در حقیقت شما میخواهید برای یک برچسب چند مطلب را به کاربر پیشنهاد دهید،شاید بهتر است در انتخاب برچسب های وسواس بیشتری بخرج بدهید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که داشتن یک صفحه با چند لینک  نمیتواند جالب باشد وهمچنین باعث مصرف سهمیه خزش میشود.

گاهی اوقات نیز بخاطر مشکلات در ریدایرکت سایت شما چند آدرس برای یک مطلب ایجاد میکند.

example.com/tags/crushers

www.example.com/tags/crushers

example.ir/tags/crushers

یا سایت شما قبلا با پروتوکل http بالا بوده و حالا با https ، در این صورت نیز لینک های تکراری خواهید داشت.

وجود حروف بزرگ کوچک در آدرس ها

نتایج جستجو

دسته بندی های مختلف برای یک مطلب

چطوری محتوای کپی بدون ترس از جریمه شدن منتشر کنیم ؟ 

از تگ Canonical  استفاده کنید

تگ rel=canonical به گوگل میگه که بله این صفحه محتوای تکراری دارد و اصل این محتوا در این لینک هستش.این تگ به اینصورت نوشته می شود:

<link href=”URL OF ORIGINAL PAGE” rel=”canonical” />

نحوه استفاده از تگ Canonical  

تگ را در قسمت تگ head صفحه قرار بدید.لینک مطلب اصلی را در میان “” قرار دهید. اگر از وردپرس استفاده میکنید میتونید از افزونه هایی استفاده کنید که کدها و اسکریپت ها را در قسمت های مختلف صفحه مثل: هدر،بدنه و فوتر قرار میدند.


چطوری محتوای کپی منتشر شده بصورت عمدی یا سیستمی را مدیریت بکنیم ؟

یکی کردن محتواهای مشابه

فرض کنید که در بلاگ وب سایت خودتان 3 پست که از نظر فنی متمایز هستند ولی از نظر محتوایی شباهت های زیادی دارند دارید. در این صورت میتوانید هر سه را در یک صفحه جمع کنید و یک ابر پست حرفه ای بسازید که میتواند براحتی با آن رتبه کسب کند. مثلاً سه پست درباره بهترین مقاصد سفر به اروپا دارید و هر کدام بهترین مقصد فصل زمستان،بهار و تابستان را توضیح میدهند، در این صورت شما سعی میکنید برای کلمه “بهترین مقاصد سفر در اروپا” رتبه کسب کنید و کاربران نیز با سه صفحه از سایت شما مواجه شده اند،همه این 3 مطلب را در قالب یک مطلب بسیار قوی منتشر کنید و همه آن سه پست را با استفاده از ریدایرکت 301 به مطلب جدید ریدایرکت کنید.

استفاده از ریدایرکت 301 

اگر مطلب جدیدی منتشر کرده باشید و بصورت اتفاقی متوجه شوید که مطلب مشابه آن را چند سال پیش منتشر کردید و حالا برای هر دو مطلب در گوگل جایگاه دارید و مطلب قدیمی تر جایگاه بهتری دارد و  میخواهید مطلب جدیتر فقط نمایش داده شود میتوانید از 301 استفاده کنید. بدینترتیب که مطلب قدیمی را به مطلب جدید ریدایرکت میکنید.

نگران از دست دادن جایگاه مطلب قدیمی نباشید، بعد از مدتی گوگل مطلب قدیمی را حذف و مطلب جدید را جایگزین آن خواهد کرد. اگر از وردپرس استفاده مکینید میتوانید با استفاده از افزونه یوست Yoast براحتی اینکار را بکنید.

صفحه ها را برای خزنده های گوگل بلاک نکنید !

 در چند مطلب بلاک کردن کرالرها یا خزنده ها توسیه شده اما با سند بهتون میگم که اینکار گزینه مناسبی نیست،از بلاک کردن صفحات برای کرالرها با روش های مختلف مثل قرار دادن آن ها در فایل robots.txt یا روش های دیگر مثل تگ noindex پرهیز کنید. گوگل میگویید: مجبور میشود این صفحات را بعنوان صفحه جداگانه و غیر کپی شناسایی کند چرا که عملا دسترسی به محتوای آن ها را ندارد. گوگل استفاده از تگ Canonical را پیشنهاد میکند.

مطمئن شوید که ریدایرکت وب سایت شما بخوبی کار میکند

همانطور که اشاره شد یک از دلایل ایجاد محتوای کپی عدم ریدایرکت صحیح وب سایت است،خیلی از مواقع ریدایرکت wild کار نمیکند. همچنین این مسئله میتواند ناشی از سوئیچ وب سایت از پروتکل http به  https نیز باشد. مطمئن شوید که همه نسخه های وب سایت شما به نسخه اصلی ریدایرکت می شوند.

استفاده از سایت مپ شخصی سازی شده

اگه از سرچ کنسول گوگل  استفاده میکنید این امکان را دارید که با ارائه سایت مپ به گوگل بگید فقط صفحاتی را که مد نظر شما هست را ایندکس کند و بقیه را اصطلاحا اکسکلود یا مستثنی کند. اگر از وردپرس استفاده میکنید میتوانید با افزونه یوست Yoast اینکار ار براحتی انجام بدهید. برای انیکار به قسمت Search appearance یوست بروید و در این قسمت اقدام به نمایش و یا عدم نمایش برخی از صفخات مثل پرتفولیو،تستومونی ها،دسته بندی ها،تگ هاو … در سایت مپ کنید.

حذف محتوای کپی یا تکراری از طریق سرچ کنسول 

شما میتوانید در قسمت removal اقدام به ثبت لینک های تکراری از صفحه نتایج کنید، قبل از آن مطمعن شوید که صفحه از وب سایت شما پاک و به آدرس جدید ریدایرکت شده است.

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هورا، ۲ کامنت داریم ! شما هم بنویسید بیشتر بشه :)

۲ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =

مسیرهای ارتباطی