لیست تمامی الگوریتم های گوگل

فهرست مطلب :

خلاصه تاریخچه به روز رسانی های گوگل

این روزها روش هایی که ما برای بهینه سازی صفحات و یا سئو استفاده می کنیم تا حدودی با روش هایی که قبلا استفاده می کردیم تفاوت کرده اند و برای مثال نسبت به ۱۰ سال پیش تفاوت های زیادی در روش های سئو یا بهینه سازی وبسایت به وجود آمده است.

مهم ترین دلیل به وجود آمدن این تغییرات در استراتژی سئوکاران در بهبود مداوم موتورهای جستجو می باشد که با تغییر در الگوریتم های سعی دارند بهترین نتایج را به کاربران نشان دهند.

در طول یک دهه گذشته شاهد بودیم که گوگل به عنوان موتور جستجوی پیشرو توانست به روز رسانی ها و آپدیت های متعدد و بزرگی را داشته باشد که هر کدام از آن ها تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی تجربه کاربران داشته و به همین دلیل روی روش های بهینه سازی و سئو نیز بسیار تاثیرگذار بوده است.

به همین دلیل ما در ادامه لیستی از مهم ترین به روز رسانی ها و آپدیت های گوگل را برای شما ذکر کرده ایم و تاثیر آن ها بر روی سئو را توضیح داده ایم.

نکته مهم: آیا می دانستید گوگل اخیرا یک فاکتور رتبه دهی جدید را مورد استفاده قرار می دهد که با نام page experience از سال ۲۰۲۱ میلادی توانسته تاثیر زیادی روی تجربه کاربری و سئوی وبسایت دارشته باشد. این فاکتور مجموعه ای از متریک هایی است که نشان می دهند آیا کاربران تجربه خوبی از مشاهده صفحات شما داشته و با خاطره خوشی از مطالعه و یا دیدن محتوا صفحه را ترک کرده اند اند یا خیر؟

الگوریتم پاندا / ۲۰۱۱

ما بررسی الگوریتم ها را با الگوریتم پاندا شروع می کنیم. زیرا که به روز رسانی پاندا اولین آپدیت بزرگ گوگل در عصر مدرن محسوب می شود که گوگل حتی از قبل از سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی گوگل به دنبال آن بود. به روز رسانی پاندا می خواهد با سایت هایی که فقط به دنبال گرفتن رتبه برتر در موتورهای جستجو هستند برخورد کند. این الگوریتم بیشتر روی فاکتورهای on-page تمرکز دارد و به بیان دیگر می توان گفت که قصد دارد بررسی کند که آیا سایت واقعا اطلاعاتی را که بازدیدکنندگان به دنبال آن هستند را در خود دارد یا خیر.

پاندا با دو نوع سایت در به روز رسانی های خود برخورد می کند:

  1. سایت های افیلیت (همکاری در فروش) که هدف اصلی از وجود آن ها تولید محتوا در حجم زیاد و کیفیت کم به منظور جذب مخاطب و فروش لینک به دیگران هستند.
  2. سایت هایی که دارای محتوای بی کیفیت هستند.

گوگل تلاش کرده است تا به طور مداوم به روز رسانی های خود را به منظور دست یافتن به این اهداف داشته باشد که مهم ترین آن ها در سال ۲۰۱۶ بود. پس پاندا الگوریتم منحصر به فردی است که باعث می شود دارندگان وبسایت ها از پر کردن صفحات خود با محتوای بی کیفیت پرهیز کنند.

الگوریتم venice سال ۲۰۱۲

به روز رسانی این الگوریتم توسط گوگل ارزش توجه بیشتر سئوکاران را می طلبد. زیرا که این الگوریتم نشان می دهد که گوگل متوجه شده که بعضی از سرچ ها و جستجوها در فضای مجازی به دنبال نتایج محلی هستند. برای همین نتایج نشان داده شده به کاربر در بسیاری از موارد با توجه به محل انجام سرچ متفاوت خواهند بود. در این موارد با توجه به آدرس ip کاربر نتایج نشان داده می شوند. برای بهتر متوجه شدن تاثیر این الگوریتم روی نتایج جستجو مقاله سئو محلی را حتما مطالعه فرمایید.

الگوریتم پنگوئن ۲۰۱۲

گوگل همیشه گفته است که بک لینک تاثیر مثبتی روی سئو وب سایت دارد،به همین دلیل خیلی از وب سایت بدنبال گرفتن بک لینک بیشتر هستند. خیلی ها هم میتوانستند به سادگی با ایجاد بک لینک و یا خرید آن نتایج جستجو را به نفع خود تغییر دهند. برای همین گوگل الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد.

الگوریتم پنگوئن نگاه به لینک هایی می کند که یک وبسایت از سایت های دیگر دریافت می کند. در واقع هدف از این کار بررسی اصیل بودن لینک هایی است که به سایت داده شده است. به همین دلیل در صورتی که الگوریتم پنگوئن متوجه شود که لینک ها برای فریب دادن موتورهای جستجو خریداری شده اند با این اقدام برخورد می کند.

در گذشته بسیاری از سایت ها برای بهبود رنک خود اقدام به خرید لینک می کردند، اما به روز رسانی الگوریتم پنگوئن تلاش کرد تا انگیزه صاحبان بسایت ها را برای خرید لینک فله ای کاهش دهد. این الگوریتم روش های دیگر مانند تبادل لینک و .. را نیز در صورت غیر عادی بودن مورد برخورد قرار خواهد داد.

در صورتی که هر گونه لینک مصنوعی به وبسایت خود بدهید و گوگل متوجه این موضوع شود، به طور حتم تاثیر منفی بر روی رتبه شما خواهد داشت. پنگوئن تا به حال چند بار به روز رسانی شده است که از جمله این به روز رسانی ها در سال ۲۰۱۶ بود که گوگل این الگوریتم را به الگوریتم های اصلی (core algorithms) خود اضافه کرد.

اگر کمی دقت کنید خواهید دید که پنگوئن بیشتر با سایت هایی که دارای تعداد زیادی لینک مصنوعی هستند برخورد می کند. حتی آن ها را از نتایج جستجوی در صفحات گوگل حذف می کند. پس توجه داشته باشید که لینک های دارای کیفیت پایین به طور ناگهانی تاثیر منفی بر روی سایت دارند و به جای رتبه دهی به سایت، شما را نابود خواهند کرد. با این گفته ها به راحتی متوجه می شوید که پنگوئن به طور کلی لینک سازی را در سئو متحول کرده است و دیگر نمی توان صرفا با پول و خرید لینک موفق به ارتقای رتبه وبسایت شد. به جای این کارها باید استراتژی ساخت لینک و بک لیک را با استفاده از لینک های معتبر از منابع با ارزش در پیش گیرید.

دزدان دریایی ۲۰۱۲

به روز رسانی الگوریتم دزدان دریایی pirate به مقابله با گسترش استراتژی کپی براداری محتوا می پردازد و با در نظر گرفتن dmca که درخواست هایی برای بررسی کپی بودن محتوا هستند به سایت هایی که اقدام به انتشار مطالب کپی کرده اند رتبه پایین تری می دهد.

مرغ مگس خوار گوگل / ۲۰۱۳

درک نیاز و مقصود کاربرد از جستجوی یک کلمه تا معنی تحت اللفضی آن کلمه. این خلاصه یکی از مهمترین بروزرسانی های گوگل یعی مرغ مگس خوار است.

مثال: اگر قبل از این بروزرسانی در سال ۲۰۱۲ کلمه سن شهاب را در گوگل سرچ میکردید ممکن بود تصاویر شهاب سنگ براتون بیاد. اما حالا یک عدد براتون میاد (۴۷) و کلی اطلاعات دیگه در قالب یک کادر که از قد شهاب حسینی تا نام همسر،پدر و مادر و … را به شما میگه. این یعنی گوگل متوجه مقصود ما از سرچ میشه و صرفا مثل یه ماشین کلمات مشابه را از همه جا نمیاره نشون بده.

الگوریتم مرغ مگس خوار به جای این که صرفا به لیست نتایج برای کاربر بپردازد، سعی می کند به خوبی متوجه نیاز کاربر از جستجو برای یک عبارت شود. به روز رسانی مرغ مگس خوار ابزاری را در اختیار گوگل قرار داده است که روز به روز مهم تر می شود.

مرغ مگس خوار به هر یک از کلمات در سرچ دقت کرده و کل عبارت را در نظر می گیرد تا در نهایت با دقت بیشتری نتایج را در اختیار کاربران قرار دهد.

تاثیر این الگوریتم در ابتدا چندان مشخص نبود، زیرا که مرغ مگس خوار به طور مستقیم قصد کاهش رتبه سایت ها را ندارد. اما در نهایت مشخص شد که این الگوریتم استفاده از کلمات مترادف و بهینه کردن بیش از حد صفحات سایت را درک می کند و به همین دلیل در رتبه دهی به وبسایت ها نیز موثر است.

الگوریتم کبوتر ۲۰۱۴

یکی دیگر از الگوریتم هایی که با نام الگوریتم کبوتر نیز شناخته می شود و در سال ۲۰۱۴ توسط گوگل استفاده شد، این الگوریتم است که روی سئوی محلی تمرکز دارد، و به روز رسانی آن باعث شد هم نتایج صفحات و هم نقشه گوگل تحت تاثیر قرار گیرد. الگوریتم کبوتر به محلی سازی نتایج جستجو کمک کرد و به سایت هایی که در نزدیکی کاربر قرار دارند رتبه بالاتری در نتایج سرچ داد. کبوتر با استفاده از فاکتورهای رتبه دهی علاوه بر محلی سازی نتایج قصد دارد تا کیفیت و تناسب نتایج با سرچ را مد نظر قرار دهد.

مثال:

اگر قبل از این بروزرسانی در سال ۲۰۱۲ عبارت بیمه را سرچ میکردید ممکن بود یک مطلب درباره اینکه بیمه چیست به شما نمایش داده شود. اما امروز به لطف الگوریتم کبوتر، نزدیکترین نمایندگی های بیمه را روی نقشه گوگل مپ خواهید دید. این آپدیت کمک شایانی به رشد کسب و کارهای کوچک کرده است والبته کاربران گوگل.

گواهی امنیتی و https سال ۲۰۱۴

گوگل تصمیم گرفته است تا با توجه به اهمیتی که امنیت وبسایت برای کاربران و برای خود گوگل دارد، از ویژگی هایی مانند بهره بردن از مشخصات امنیتی پروتکل https برای رتبه دادن به وبسایت ها تا حدودی بهره ببرد. برای همین این پروتکل در وبسایت را می توان به عنوان یک سیگنال برای رنک دهی دانست. اما اخیرا گوگل اهمیت بیشتری به رمزنگاری داده است و وب مسترها نیز زمان کافی برای توجه به این فاکتور و پیاده سازی این پروتکل داشته اند.

به روز رسانی یا آپدیت موبایل / ۲۰۱۵

به روز رسانی موبایل یکی از مهم ترین آپدیت های گوگل است که گفته می شود نتایج جستجو را کلا متحول می کند. از سال ۲۰۱۵ تا به حال بیش از ۵۰ درصد جست وجوها در گوگل از طریق گوشی های هوشمند موبایل صورت گرفته است و به همین دلیل است که ما شاهد این به روز رسانی در گوگل به منظور لحاظ کردن این فاکتور هستیم. البته توجه داشته باشید که به روز رسانی یا آپدیت موبایل به طور لحظه ای نتایج جستجو را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. اما در هر حال این تغییر مهمی در دیدگاه گوگل است که قصد دارد به اهمیت گوشی های هوشمند موبایل توجه بیشتری داشته باشد.

rank brain سال ۲۱۵

این الگوریتم همان طور که از نام آن پیدا است، به رتبه دهی به نتایج با توجه به brain یا درک هوشمند گوگل می پردازد و در واقع یک الگوریتم کاملا حرفه ای است که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای دست یافتن به اهداف خود استفاده می کند.

در واقع این الگوریتم با استفاده از هوش مصنوعی می تواند به موتور جستجو کمک می کند (در مورد کلماتی که معنی آن ها را نمی داند یا نتیجه درستی در گوگل نمایش بدهد)، اقدام به حدس زدن با تحلیل سرچ هایی که گذشته در ارتباط با این کلمات انجام شده است بنماید تا با تجربه کاربران گذشته که به دنبال این سرچ بوده اند، نتایج بهتری را برای کاربران فعلی به نمایش درآورد.

برای همین می توان انتشار و به روزرسانی الگوریتم rankbrain را قدم مهمی در راستای استفاده از هوش مصنوعی توسط گوگل دانست.

در سال ۲۰۱۶ میلادی بود که گوگل اعلام کرد این الگوریتم یکی از سه عامل مهم در سیگنال دهی برای رتبه دهی به وبسایت ها می باشد. البته سئوکارها به روش های سنتی که قبلا استفاده می شد نخواهند توانست صفحات سایت خود را برای این الگوریتم بهینه کنند، اما یکی از بهترین کارها برای دست یافتن به نتیجه مطلوب نوشتن محتوای با کیفیت می باشد.

به نظر می رسد که تاثیر این الگوریتم بر نتایج جست و جوی گوگل غیر قابل انکار بوده و روز به روز بیشتر خواهد شد.

possum / سال ۲۰۱۶

در سال ۲۰۱۶ میلادی و در ماه سپتامبر زمان مناسب برای به روز رسانی یکی دیگر از الگویتم های گوگل فرا رسید. این آپدیت چندین تغییر در نتایج سرچ گوگل به وجود آورد و هدف آن بهبود نتایج سرچ محلی یا منطقه محور در گوگل بود.

آپدیت POSSUM به نحوی مکمل و ارتقاء دهنده آپدیت کبوتر است.

پس از آپدیت possum بود که با توجه به محل فیزیکی که سرچ توسط کاربر انجام می شد، نتایج به نحو متفاوتی به نمایش در آمدند. به همین دلیل بعضی از بیزینس ها که به خوبی نمی توانستند در گوگل رتبه بگیرند با این به روز رسانی (با توجه به منطقه ای شدن سرچ) امکان کسب رتبه های بهتر را در مناطق محل فعالیت خود به دست آوردند. این بدان معنی است که با استفاده از این الگوریتم سرچ محلی و جستجوی ارگانیک تا حدودی از هم مستقل شده اند.

به روز رسانی مرتبط با سرعت / سال ۲۰۱۸

شاید به خوبی بدانید که کاربران علاقه زیادی به سرعت بارگذاری بالای صفحات دارند و گوگل با توجه به این موضوع یک به روز رسانی را در سال ۲۰۱۸ داشت که در آن به سرعت نمایش سایت ها در نسخه موبایل اهمیت بیشتری داده شد. قبل از سال ۲۰۱۸ توجه بیشتر روی سرعت در دسکتاپ بود و از سال ۲۰۱۸ تا به حال در همه دیوایس ها به سرعت باز شدن صفحات اهمیت داده می شود. اگر سایت شما در موبایل به خوبی باز نمی شود، حتما با این به روز رسانی شاهد افت رتبه خود بوده اید.

آپدیت medic / سال ۲۰۱۸

این الگوریتم یک به روز رسانی گسترده و تاثیرگذار بود که باعث شیفت در نحوه رتبه دهی به نتایج گوگل شد و درنتیجه آن بسیاری از سایت های مرتبط با پزشکی با این الگوریتم دارای رتبه پایین تری شدند، اما مشخص نشد که هدف این الگوریتم این سایت ها بودند و یا این که هدف دیگری را دنبال می کردند.

شاید هدف از الگوریتم مدیک (مدیک بخش اول کلمه مدیکال به معنی پزشکی و یا دارویی می باشد) دادن نتایج بهتر به کاربران بود. شاید هم هدف حفاظت از سلامت کاربران به دلیل اطلاعات گمراه کننده این وبسایت ها بود.

۲۰۱۹/bert

این به روز رسانی که در سال ۲۰۱۹ انجام شد به عنوان یکی از بزرگ ترین به روز رسانی های گوگل در طی چند سال گذشته شناخته می شود که می تواند از هر ده جستجو یکی را تحت تاثیر قرار دهد و به همین دلیل بزرگ ترین تغییر در نتایج جستجو را برای بعضی از وبسایت ها به دنبال داشته باشد.

این الگوریتم نیز بر مبنای استفاده از یادگیری ماشین کار می کند و یک فناوری مبتنی به هوش مصنوعی است که از فناوری پردازش زبان استفاده کرده و می تواند به طور کامل به مفهوم یک کلمه، با توجه به کلمات قبل و بعد از آن پی ببرد.

به بیان دیگر می توان گفت که bert از ارتباط بین کلمات در جمله استفاده می کند تا معنی و مفهوم هر یک را بفهمد. به همین دلیل نتیجه بهتری در زمانی که کاربر به دنبال جستجو برای یک عبارت است به دست می آید.

به روز رسانی تجربه کاربری / سال ۲۰۲۱

 در سال ۲۰۲۱ میلادی گوگل یکی دیگر از به روز رسانی های مشهور خود را داشت که در آن بر تاثیر تجربه کاربری بر روی رتبه دهی به صفحات سایت ها تاکید می شد. این متریک به تجربه های واقعی کاربران در زمان مشاهده یک صفحه توجه می کند و در آن به فاکتورهایی مانند عملکرد بارگذاری صفحه ، تعامل کاربر و پایداری ویژوال یا بصری صفحات وبسایت توجه می شود.

البته page experience سیگنال تازه ای برای رتبه دهی به صفحات در نتایج گوگل نیست، اما در آپدیت جدید سیگنال های موجود با core web vitals ترکیب می شوند تا یک اندازه گیری منطبق با حقایق از فاکتورهای تجربه کاربری داشته باشند. در کل این آپدیت نشان دهنده این است که گوگل تجربه on-page کاربر را بیشتر مورد توجه قرار خواهد داد.

با این وجود گوگل می گوید تجربه یا رفتار کاربر هنوز هم به اندازه محتوای مناسب و با کیفیت اهمیت ندارد.

نکته: لازم به ذکر است که گوگل برای بهبود عملکرد وبسایت ها و توجه بیشتر به page experience و core web vitals ابزاری را در سرچ کنسول قرار داده است تا به وبسایت ها کمک کند به بهبود وبسایت خود بپردازند.

MUM

MUM یکی دیگر از به روز رسانی های گوگل خواهد بود که یک مدل واحد برای انجام چند کار محسوب می شود و به گونه ای برنامه ریزی شده است که تغییرات بزرگی را در نتایج گوگل به وجود آورد.

ام یو ام مخفف کلمات multi-task united model است که اشاره به قدرت این الگوریتم دارد و توان آن در انجام چند کار به طور همزمان را نشان می دهد. شاید برای شما باور کردنی نباشد که این الگوریتم می تواند اقدام به خواندن، فهمیدن و یادگیری از بیش از ۷۰ زبان زنده دنیا بپردازد و این کار را با استفاده از منابع مختلف مانند انواع متن، ویدئو و صوت انجام خواهد داد.

هدف از این الگوریتم ارائه نتایج دقیق تر با ترکیب اطلاعات موجود در منابع مختلف و در نهایت برای دست یافتن به بهترین نتایج در گوگل می باشد. البته با فرا رسیدن پایان سال ۲۰۲۱ میلادی تنها می توان این به روز رسانی را در حد یک بیانیه دانست و هنوز نمی توان گفت که گوگل از این آپدیت استفاده خواهد کرد یا خیر.

از آپدیت های گوگل چه انتظاراتی می رود؟

با توجه به مطالب گفته شده می توان به راحتی متوجه شد که گوگل در یک دهه گذشته قدم به قدم پیشرفت کرده است و حتی در حال به روز رسانی هایی است که امکان فهم چند لایه ای از سرچ ها را با استفاده از منابع مختلف خواهد داشت.

اولین تلاش های گوگل در آپدیت الگوریتم ها مبارزه با سایت هایی بود که نتایج را با فریب دادن موتورهای جستجو دستکاری می کردند. در ادامه الگوریتم ها به موبایل توجه بیشتری کردند و سرچ محلی را نیز مورد توجه قرار دادند.

استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به همراه شبکه های عصبی نیز از جمله پیشرفت های اخیر در به روز رسانی های گوگل در چند سال گذشته بوده است. به گونه ای که شاهد هستیم آپدیت NLP به یک دستاورد بزرگ در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای گوگل تبدیل شده است.

با توجه به مسیری که گوگل در پیش گرفته است انتظار می رود که تغییرات بیشتری در رتبه بندی نتایج گوگل در راه باشد که امکان سازماندهی اطلاعات را در مقیاس جهانی داشته باشد و با استفاده از منابع مختلف به زبان های مختلف دنیا دسترسی به اطلاعات بین المللی را ساده تر کند.

همه مطالب گفته شده به ما نشان خواهند داد که برای قرار گرفتن در بین بهترین نتایج باید بهترین سایت را داشته باشیم تا همواره بتوانیم جایگاه برتری در بین سایر وبسایت ها در نتایج گوگل به خود اختصاص دهیم.

 

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هیچ کامنتی ثبت نشده، اولین کامنت باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0913-509-7727

برای طراحی سایت و سئو مشاوره بگیرید.

فهرست مطلب :

حساب ندارید ؟ ثبت نام کنید .

مسیرهای ارتباطی