کیوورد تارگتینگ درست مصل هدف گذاری میمونه

کیورد تارگتینگ

فهرست مطلب :

به روز شده در تاریخ: 1402/04/02

کیورد تارگتینگ یکی از مراحل سئو سایت می باشد، بعد از گذروندن مرحله طولانی تحقیق کلمات کلیدی، نوبت به دست چین کردن و دسته‌بندی اون‌ها برای الصاق به صفحات،آرشیوها،پست ها،محصولات و … میرسه. به این مرحله حیاتی، کیورد تارگتینگ گفته میشه.

شروع ماجرای جذاب کیوورد تارگتینگ

بعد از کیورد ریسرچ یا تحقیق کلامت کلیدی سایت، ما با هزاران کلمه کلیدی روبرو هستیم.

تصمیم‌گیری برای این همه کلمه (این که تبدیل به مقاله بشوند،لندینگ پیج بشند یا …) و مدیریتشون میتونه دشوار و تمرکز زدا باشه.

هرچند بعضی از ابزارهای آنالیز و کمک سئو مثل سمراش تا حدودی میتونن کمک کنند، اما بنا به دلایلی، ازجمله تحریم ها و درک کمتر سمراش از زبان فارسی، بهتره به روش دستی روی بیاریم.

به همین منظور ابتدا اون‌ها را به اینصورت دسته‌بندی میکنیم.

من عادت دارم یه جدول اکسل درست کنم و کلمات را براساس الگوی زیر، توی ستونهای مختلف قرار بدم.

براساس نیت جستجو

  • جهت کسب اطلاعات
  • جهت خرید
  • جهت مقایسه و کسب اطلاعات جزئی‌تر مانند مقایسه قیمت و دیدن نظرات کاربران.
  • برند بودن اون کلمه کلیدی (مثلا دیجی کالا)
  • جهت دریافت خدمات (خدمات سئو سایت)
  • جنبه محلی داشتن جستجو (خدمات سئو در اصفهان)
  • جنبه آموزشی و خرید دوره (دوره آموزش سئو)

از نقطه نظر های دیگر

  • کلمات کلیدی کوتاه ( Head Terms)
  • کلمات کلیدی متوسط ( Body Keywords)
  • کلمات کلیدی بلند یا دم دار ( long tail keyword)
  • سختی کلمه

بعد از اینکه کار دسته بندی تموم بشه، نوبت میرسه به گروه بندی دسته‌ها و تعیین سرگروه برای هر گروه از کلمات.

مثال:

سئو تضمینی (سرگروه)

سئو سایت تضمینی

قیمت سئو تضمینی

خدمات سئو تضمینی

خدمات تضمینی سئو

طراحی سایت و سئو تضمینی

سئو کار تضمینی

آقا یه پرانیز باز کنم (

سمراش و ابزار ویژه آن برای گروه بندی کلمات کلیدی.

ابزار جالب سمراش برای گروه بندی کلمات کلیدی. این تکنیک بین متخصصین سئو با اصطلاح پیلار و کلاستر شناخته میشه، به معنی ستون و خوشه. دقیقا مثل کاری که ما در اکسل انجام میدیم، اما مزیت سمراش ، امکان مشاهده متریک‌های مفیدی مثل KD,SV,SI به ترتیب از چپ به معنی، سختی کلمه، حجم جستجو و نیت جستجو ، در یک نگاه هست.

این امکان با نام Mind mapping در سمراش شناخته میشه.

پرانتز بسته )برگردیم سر کار خودمون.

این گروه از کلمات شبیه به هم، در دسته بندی خدمات قرار داشتند، ما اونها را از این دسته بندی بیرون کشیدیم و در یک گروه مجزا در یک صفحه دیگر اکسل قراردادیم. سر گروه این گروه هم “سئو تضمینی” می باشد. ملاک سرگروه شدن، سرچ والیوم و سختی کلمه است.

حالا ما باید یک صفحه برای تبلیغ “سئو تضمینی” توی سایت بسازیم. کلمات دیگه را یا باید در سئو تایتل این صفحه جا بدیم یا براشون مقاله مجزا بزنیم. ملاک ما برای تعریف مقاله برای کلمات زیرگروه باید امکان تولید محتوای معنا دار و مستقل از صفحه سرگروه باشه.

اشتباه در تصمیم گیری در این مرحله میتونه موجب پدیده همنوع خواری در سرپ بشه.

علاوه بر این ما باید قبول کنیم که در ابتدای کار توان رقابت با رقبا را نداریم، انتخاب کلمات کلیدی بلندتر میتونه راهگشا باشه. بنابراین باید سعی کنیم یه استراتژی مناسبی هم برای این دسته از کلمات به‌کار ببریم.

مثلا سایت خط اول برای کلمه بلندی مثل ” چگونه در سرچ گوگل اول باشیم” توانسته رنک بگیره و ترافیک خوبه به سایت جذب کنه. هرچند رسیدن خط اول به صفحه اول گوکل برای کلمه مثلا “سئو” میتونه بسیار دشوار باشه.

کلمات کلیدی کوتاه ( Head Terms) 

خب منظور از کلمات کوتاه، کلمات تک عبارتی هستند که رقابت بسیار شدیدی سرشون هست. این عبارات برای سایت های بزرگ هست و توصیه میکنم اگه یه کسب و کار کوچیک تا متوسط هستید اصلا سراغشون نرید. ضمن اینکه این کلمات میتونه معانی و مفهوم های مختلفی داشته باشه و عموما کسایی که چنین کلماتی را سرچ میکنن، درک درستی از موضوعی که دنبالش هستن را ندارن. مثلا  منظور از سرچ کلمه کوتاهی مثل ” روغن” میتونه روغن خوراکی، روغن ماشین، روغن گیاهی… باشه. همونطور که می بینید میتونه هزاران منظور پشتش نهفته باشه بدون اینکه بشه بطور دقیق هدف کاربر را فهمید! پس آمار بالای ترافیک اون، چندان جذابیتی برای پذیرفتن دردسرهاش نداره.

کلمات کلیدی متوسط ( Body Keywords)

بین این سه دسته کلمات، میشه گفت جذاب ترین نوعشون، همین عبارات کلیدی متوسطن. چرا که در بیشتر موارد میشه متوجه منظور کاربر شد. این عبارت معمولا ۲ تا ۳ کلمه را درخودشون جای دادن و با درنظر گرفتن معیارهای کیوود تارگتینگ، میتونن جزء اون دسته از کلمات کلیدی بسیار مهم سایت باشن.

کلمات کلیدی بلند یا دم دار ( long tail keyword)

نقطه امید سایت های نوپا و کوچیک، همین عبارات دم بلند هستن. جایی که میشه شانس بهینه کردن سایت را بالا برد، استفاده از همین عباراته.این کلمات مفهوم کاملا دقیقی از اون چیزی که کاربر دنبالش هست را به ما میگه. پس اگر ما تارگت درستی زده باشیم و پاسخ درستی برای نیاز کاربر داشته باشیم، شانس بالایی در جذب مشتری خواهیم داشت. این افراد کاملا آگاهن به دنبال چی هستن و قصدشون کاملا روشنه، پس اگر صیاد خوبی باشید قطعا شاه ماهی را همینجا صید می کنید.

خلاصه کلام اینکه به هیچ عنوان از کلمات کلیدی کوتاه، برای شروع استفاده نکنید. اجازه بدید از عبارات طولانی رتبه بگیرید و آروم آروم به سمت کلمات کوتاه تر و عمومی تر قدم بردارید. خب مطلب شناخت کلمات کلیدی را همینجا نگه دارید. چون در پایان مقاله مجددا بهشون نیاز داریم. اما فعلا بریم سراغ آنالیز کلمات کلیدی.

آنالیز و تارگت کلمات کلیدی به کمک ابزارهای سئو

ابزارهای مختلفی برای تحقیق و سرچ کلمات کلیدی وجود دارده و احتمالا باهاشون کار کرده باشید یا حداقل اسمشون به گوشتون خورده باشه. از جمله اونها:

هرکدوم از این ابزارها مزایایی به همراه دارن که پیشنهاد میکنم برای یه مرتبه هم که شده راجع به هریک مطالعه دقیقی داشته باشین تا از آمار و اطلاعاتی که دراختیارتون میزارن، شگفت زده شید. خب من برحسب تجربه استفاده همزمان از دو ابزار  Semrush،Kwfinder  را پیشنهاد میکنم. البته استفاده تنها از سمراش هم میتونه کمک کننده باشه اما اگر هردوشون را به کار بگیرین، نتایج بهتری عایدتون خواهد شد.

ابزار Kwfinder برای تهیه لیست کلمات کلیدی ارجحیت داره و ابزار semrash جهت تحلیل رقبا و تارگت صحیح کلمات کلیدی مناسبه.بعد از اینکه لیست جامعی از کلمات کلیدیتون را توی اکسل وارد کردین، نوبت به فیلتر کردنشون میرسه. درواقع در مرحله تحقیق کلمات کلیدی هرچیزی که در ابزارهای مختلف پیشنهاد شد یا خود گوگل در بخش پیشنهادات و مشابهاتش گفته بود را لیست می کنیم. اما به احتمال قوی تعداد زیادی از این کلمات تکراری هستن که باید حذف بشه. برخی دیگشونم با کمی تفاوت در ظاهر، احتمال اینکه در یک دسته قرار بگیره و یه مفهوم را بده زیاده.

مثلا توی سرچ عبارات “خرید گوشی موبایل” و ” خرید تلفن همراه” منظور یکیه. گوگل هم باتوجه به محتوی صفحه متوجه یکسان بودن مفهوم این دوعبارت میشه و نتایج یکسانی به هردسته از این کاربران نشان میده. بنابراین این دوعبارت را باید یکی دانست و درهم ادغام کرد نه اینکه برای هرکدوم یک صفحه مجزا ساخت!

اما همیشه هم موضوع به همین روشنی قابل تشخیص نیست و باید اطمینان حاصل کرد. برای این کار کافیه هر کدوم از این عبارتها را جداگانه سرچ کرد و به ۵ لینک اول نتایج نمایش داده شده توجه کرد. اگر نتایج برای هردو یکسان باشه، یعنی این دو عبارت یکی هستن و نباید برای هرکدام صفحه ای جداگانه درنظر گرفت. همین روند را بایستی تا آخرین کلمه لیست ادامه بدیم تا لیست کوتاه تر و غیرتکراری داشته باشیم.

سه معیار مهم در کیوورد تارگتینگ

بعد از فیلتر کلمات، نوبت به اضافه کردن سه ستون در مقابل ستون کلمات کلیدی میرسه. هریک از این ستون ها شامل معیارهای متریک زیر هستن:

حجم جستجوی ماهانه : Search volume

 روند جستجوی یک کلمه کلیدی در بازه زمانی مشخص: Trends

میزان سختی عبارت کلیدی  : KD

برای تشخیص دقیق تر و جلوگیری از اتلاف وقت بهتره از ابزارهای سئو مثل سمراش و جت سئو کمک گرفت. ابزارهای آنلاین سئو میزان سختی کلمات، ترند و حجم جستجو عبارات را به راحتی در اختیار شما قرار دادن و فقط کافیه مقدار اون را درمقابل هرکلمه وارد کنین.نکته ای که لازمه حواستون بهش باشه اینه که مقدار سرچ والیوم با نرخ تبدیل همخوانی داشته باشه.خب این یعنی چی؟

یعنی اینکه کلمه ای که انتخاب میکنی، صرفا بالا بودن جستجوی ماهانش اهمیتی نداره! باید برات پول ساز هم باشه. حتی دیده شده که سرچ والیوم یه عبارت کم بوده اما نرخ تبدیل بالایی داشته. پس حواستون به این قصیه باشه که در تارگت کلمات کلیدی، هدف اصلی سایت را مدتظر قرار بدین.

ترند هم که میزان محبوبیت یک عبارت درجستجو هست. مثلا تو فصل تابستون استفاده از صندل های راحتی نسبت به بوت، بیشتر سرچ میشه. یا برای مدل های گوشی که هرچند ماه یک بار نسخه جدیدی وارد بازار میشه، مسلما مساله ترند اهمیت زیادی داره.

درخصوص سختی کلمه کلیدی هم باید توجه باشید که هرچی یه عبارت سختی بیشتری داشته باشه، یعنی رقابتی تره و شانس کمتر برای رتبه گرفتن تو اون عبارت دارید، خصوصا اگه اول راه باشید!

الان وقتش رسیده که یه ستون دیگه به اسم ارزش درآمدزایی هم مقابل این کلمات اضافه کنید، تا بعدا که خواستین وارد مبحث شیرین سئو سایت بشید، از هدف اصلی سایت دور نشده باشین و توقع مدیر اون کسب و کار راهم برآورده کرده باشین. البته پیشنهاد میکنم این کاررا فقط برای کلمات کلیدی متوسط انجام بدین و بعد که تموم شد، ۳ تا ۵ عبارت را انتخاب کنید و به عنوان کلمات کلیدی سایت، سعی در سئوی این عبارات داشته باشین. البته این تعداد میتونه بیشترم باشه ولی من نخواستم همین اول کار رویایی فکر کنم و حد معمولش را درنظر گرفتم.

خب بعد اینکه هرکدوم از این مقادیر را تک به تک برای هر کلمه قرار دادید، متناسب با اهداف سازمان، میزان بودجه، توانایی تیم محتوا در تولید محتوای با کیفیت و … دست به انتخاب کلمات میزنید .فقط قبلش بهتره یه شناختی هم از صفحات سایت داشته باشید تا بدونید چه کلماتی را درکجا قرار بدید.

با شناخت درست صفحات سایت، بزن توخال

هدف گذاری کلمات کلیدی در سایت تحت تاثیر میزان ارزش اون کلمه و ارزش صفحه ای هست که در اون قرار میگیره. همینطور باید مراقب بود که هرکلمه را فقط و فقط به یک صفحه اختصاص بدیم تا محتوی تکراری تولید نشه و کنیبالیزیشن بوجود نیاد.

*میشه یک صفحه را با چند عبارت کلیدی بهینه کرد. اما یک عبارت کلیدی را می بایست فقط برای یک صفحه قرارداد.

اصلی ترین صفحه سایت، هوم پیج هست که باید کیووردهای رقابتی تر را برای اون درنظر گرفت. استارت بهینه کردن این صفحه باید همون روزای اول بخوره. اما چون کلمه سخت و رقابتی براش درنظر گرفته میشه باید کلی خون دل خورد و براش صبر کرد تا رتبه بگیره. پس لطفا صبور باشید و ب ه پاش آب و دون کافی بریزید.

بعد از صفحه اصلی سایت باید حواسمون به صفحات دسته بندی باشه که شامل (Category , tag) میشه. کیووردهایی که برای این صفحات درنظر گرفته میشه باید قابلیت تولید محتوی مداوم را داشته باشن. پس چون این صفحات به طورمداوم بروزرسانی میشن، برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردارن و درنتیجه جزء صفحات قدرتمند ما به حساب میان.

صفحه محصول یا نهایی هم صفحاتی هستند که باید کلمات کلیدی دم بلند بروی اونها ست بشه. چرا که درنهایت کاربر را به هدف اصلی که درنظر داره میرسونه و میتونه منجر به خرید بشه.

صفحه وبلاگ هم مختص کلماتی میشه که نباید کیووردهاش اختلالی در صفحات اصلی نامبرده در بالا ایجاد کنه. کیوودهای مقالات همون عباراتی هستن که مهم هستن و بیشتر جنبه اطلاع رسانی و پاسخ به چرا و چگونه ها دارند. این صفحات درصورتیکه منجر به جذب ترافیک ارزشمند شوند، ارزنده اند.

در این مقاله سعی کردم مطالب را خیلی ساده و صریح بگم تا مفهوم کیوورد تارگتینگ را به خوبی جا انداخته باشم. در پایان پیشنهاد میکنم از تحلیل رقبا عافل نشید و حتما از کیورد گپ های بین رقباتون برای جذب ترافیک استفاده کنید. ابزار سمراش ازجمله ابزارهایی که تو این زمینه بشدت بهتون کمک میکنه.

منتظر پیشنهادات شما هستم.

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
زهرا هارونی
زهرا هارونی
زهرا هارونی
زهرا هارونی
هورا، ۱۵ کامنت داریم ! شما هم بنویسید بیشتر بشه :)

۱۵ پاسخ

  1. سلام در مورد صفحات دسته بندی، شما گفتید: “کیووردهایی که برای این صفحات درنظر گرفته میشه باید قابلیت تولید محتوی مداوم را داشته باشن”، منظورتون رو در مورد ساختار محتوای این صفحه میگید؟
    این صفحه باید پیلار باشه؟؟ (“تولید محتوای مداوم” یعنی محتوای مقاله یا محصول تولید کنیم و لینک داخلی بدیم به این صفحه؟! یا اینکه خود همین صفحه مدوام تولید محتوا بشه براش؟؟)

    1. بله باید پیلار باشند. شما مثلا دسته بندی یا تگ ویرایش فیلم را در سایت soft98 در نظر بگیرید. این صفحه قابلیت اینا داره که چندین مطب و برنامه درش قرار بگیره. یعنی سئوکار فهمیده باید چه کلمه ای را برای این صفحه تارگت کنه. سناریو اشتباه برای این کیس اینه که سئوکار کلمه نرم افزار ویرایش فیلم پریمایر را تارگت میکرد و قصدش این بود که برای کلمه نرم افزار ویرایش فیلم، صفحه پریمایر بیاد بالا، که کامل اشتباه کار میکرد. در این صورت شما نمیتونستید چندین برنامه برای این صفحه در نظر بگیرید و قطعا در خط اول جایی نداشتید.

    1. بله برعکس تصور خیلی ها، تگ‌ها گزینه خوبی برای تارگت کردن در وردپرس هستند.

  2. سلام، وقت تون بخیر
    من یه چالشی توی تارگت کردن کیوردها دارم. این که هر عبارت کلیدی روی چه صفحه ای باید هدف گرفته باشه و این که آیا صفحه جدا تو سایت می خواید یا ادغام کنم؟

    مثلا فرض کنید کاربر سرچ می کنه «آموزش ورد». ما تو سایت مون برای این موضوع، چند تا راهکار داریم:
    * کلاس حضوری ورد در شهر خودمون
    * کلاس آنلاین ورد
    * پکیج فیلم های آموزشی ورد (محصول پولی)
    * مجموعه مقالات رایگان آموزش ورد (متنی و تصویری و فیلم)

    تنوع کلمات کلیدی تو این زمینه نسبتا بالاست. با فرض این که تمام این عبارات سرچ قابل توجهی دارند و من بخوام تو همه این عبارات جایگاه خوبی بگیرم، به نظرتون این استراتژی درسته که تمام عبارات زیر تو یک صفحه تارگت بشن یا باید بعضی هاشون رو جدا کنم؟ من یک نماینده از هر مدل عبارت کلیدی رو می نویسم:

    * آموزش ورد
    * آموزش صفر تا صد ورد
    * یادگیری ورد
    * آموزش ورد به زبان ساده
    * آموزش ورد کامپیوتر
    * آموزش ورد از مبتدی تا پیشرفته
    * آموزش ورد به زبان فارسی

    از اون جایی که وجود عبارت کلیدی سرچ شده کاربر در تگ سئو مهمه و روی CTR و کلیک کاربر هم تأثیر می ذاره، همه این پسوندها رو نمی شه توی عنوان سئو جا داد. رو این حساب صفحه جدا می خوان هر کدوم؟

    ممنونم از راهنمایی تون

    1. سلام، به نظرم نیت کاربر از این ۵ عبارت تقریباً یه چیزه، پس باید یه صفحه و یه محتوا هم براش در نظر بگیرید:
      * آموزش ورد
      * آموزش صفر تا صد ورد
      * آموزش ورد از مبتدی تا پیشرفته
      * یادگیری ورد
      * آموزش ورد کامپیوتر
      بله وجود مشابه کامل عبارت جستجو شده در سئو تایتل تعیین کننده است ولی حرف اول و آخر را نمیزنه.
      این ۲ عبارت هم با همون قصد و نیت سرچ میشند اما بهتره صفحات جداگانه ای براش بزاریم.
      * آموزش ورد به زبان ساده
      * آموزش ورد به زبان فارسی
      پیشنهاد میکنم برای هر صفحه ، محتوای کاملا متفاوت در نظر بگیرید. اگر فکر میکنید نمیشه، قیدشا بزنید و یه صفحه برای آموزش ورد داشته باشید.
      در ضمن شما نمیتونید همه کلمات کلیدی را تارگت کنید، سئو ماهیتش همینه، وقتی یه شیر شکار میکنه،همیشه یه سهم کوچیکی برای بقیه محفوظ می‌مونه. کفتار،کرکس و یا حتی روباه نحیف و ضعیف هم سهم میبره ، منطقی فکر کنید، این کلمه خیلی سختیه، بهتره یه عبارت بلند را اول تارگت کنید که راهتر بیاید بالا. مثلا:
      آموزش ورد و اکسل برای کار اداری
      دانلود رایگان فیلم آموزش ورد از مبتدی تا پیشرفته

      1. سلام مجدد. خیلی ممنون از پاسخ سریع تون.
        یه مسئله دیگه اینه که عبارت های کلیدی مثل آموزش ورد، یادگیری ورد، آموزش ورد کامپیوتر و … رو، هم می شه تو صفحه محصول هدف گرفت و هم صفحه ای که همه مدل آموزشی رو در نظر گرفته و لینک داده به صفحات خودشون. استراتژی که می خوام پیاده سازی کنم اینه که صفحه آموزش ورد به صفحات زیر دسترسی و لینک بده:

        * صفحه تمام مقالات آموزشی رایگان ورد
        * صفحه محصول پکیج آموزشی ورد
        * صفحه کلاس آنلاین ورد
        * صفحه کلاس حضوری ورد

        به نظرتون این استراتژی درسته؟
        چون از نظر پولی، ما به نفع مون هست که هر کسی سرچ می کنه آموزش ورد (صرف نظر از میران رقابت این کلمه)، صفحه محصول مون بیاد بالا تا بفروشیم. اما از طرفی احتمال می دم همه دنبال خرید پکیج نباشن، چون این عبارت سرچ شده (آموزش ورد) کلی هست و هدف کاربر از روش آموزش دیدن دقیق مشخص نیست. به همین خاطر گفتم اون استراتژی رو پیاده کنم بعد تو صفحات فرزند (مثلا صفحه مقالات آموزشی ورد)، خرید پکیج فیلم آموزشی ورد رو به کاربر پیشنهاد بدم.

        خیلی ممنون از این که وقت می ذارید و راهنمایی می کنید

        1. سلام خواهش میکنم
          بله همین درسته استراتژی خوبیه، شما بودجه لینک سازی خارجیا بزارید روی اون صفحات که کیورد لانگ تیل دارند، یعنی عبارت های بلند. سعی کنید کیورد گپ پیدا کنید، برای صفحه مادر آموزش ورد توی سایت خودتون لینک سازی داخلی انجام بدید. انشالا که نتیجه میگیرید.

  3. سلام وقتتون به خیر. من یک فایل اکسل دارم که کیورد ریسرچ من هست و الان میخوام کیورد تارگت رو بنویسم، چطور میتونم از روی فایل کیورد ریسرچ، تارگت پیج ها رو مشخص کنم؟

    1. سلام، یه اکسل دیگه درست کنید که یه جدول دارای چند ستون هست، هر ستون گروه مشخصی از کلمات را در خودش جای میده که براساس نیت جستجو این ستون ها شکل گرفتند. به این ترتیب شما این لیست بلند را به چند گروه دیگه تقسیم میکنید. بعد از اون از بین این گروه ها، چندتا گروه کوچکتر تشکیل بدید. این بار ملاک ما برای تشکیل گروه های کوچکتر، مترادف بودن و یا یه معنی و مفهوم رسوندن کلمات کلیدی است. حالا برای هر گروه یک سرگروه بزارید. سرگروه باید مهمترین و پرجستجو ترین کلمه بین کلمات گروه باشه.
      البته شما باید استراتژی هم داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

مسیرهای ارتباطی