تصویر سازی نرخ پرش در سئو

نرخ پرش یا بانس ریت چیست ؟

فهرست مطلب :

نیومده رفتی ! این عبارت میتواند یک تعریف خلاصه خوب از باننس ریت یا نرخ پرش باشد. اما واقعا بانس ریت (Bounce rate) به چه معنی است ؟ چه موقعی یک بازدید کننده وب سایت شما را به سرعت ترک یا اصطلاحا بانس یا پرش میکند؟ آیا به این معنی است که بازدید کننده دکمه بک را فشار میدهد یا چیزی بیشتر از این درباره آن وجود دارد ؟  با نگاه کردن به به بانس ریت یک وب سایت چه نتیجه ای میتوانید درباره آن وب سایت بگیرید ؟ در این مطلب ما میخواهیم به شما بگوییم نرخ پرش چه معنی دارد و چطور می شود بانس ریت یا نرخ پرش را بهبود بخشید.

تعریف

نرخ پرش یک عددی است که نشانگر شمار کاربرانی است که وارد وب سایت شما شده اند و بدون انجام هیچ کاری از قبیل اسکرول،کلیک،دانلود فایل یا تصویر و .. وب سایت شما را به نحوی مثلا یا با فشار دادن دکمه بک یا بستن صفحه یا رفتن به نتایج جستجو و نگاه کردن به نتایج بیشتر ترک کرده اند.

چگونه نرخ پرش را محاسبه کنیم ؟

در این  حالت گوگل آنالکتیکس هیچ حرکتی از کاربر را ضبط نمی کند و یک بانس برای شما ثبت میکند. گوگل آنالکتیکس با تقسیم تعداد بانس ها با تعداد کل بازدیدهای وب سایت که با نام Session به معنی دوره 

(دوره زمانی شروع میشود که کاربر به سایت شما با هر روشی مانند باز کردن مستقیم،از طریق گوگل،لینک های موجود در وب سیات های دیگر و .. می شود و زمانی پایان می یابد که کاربر وب سایت شما را می بنند هر دوره از 0 تا 30 دقیقه می باشد اگر کاربر در این 30 دقیقه کاری نکند دوره تمام می شود و یک بانس نیز برای شما در نظر گرفته می شود و اگر در تمام این مدت نیز فعال باشد باز هم دوره ای جدید ثبت می شود اما بدون ثبت بانس یا پرش) 

شناخته می شود و ضرب آن با 100%  ضریب پرش یا بانس ریت شما را محاسبه می کند.

چه بانسی ریتی یا نرخ پرشی خوب است ؟

 هرچقدر این عدد بالاتر باشد یعنی صفحه شما کیفیت خوبی ندارد و برعکس آن نشان دهنده کیفیت خوب و ارتباط آن با عبارتی است که کاربر جستجو کرده است. این آمار جداگانه برای تک تک صفحات و کل وب سایت قابل مشاهده است.هر چند بانس ریت خوب یا بد داشتن کاملا وابسته به نوع محتوا می باشد اما چیزی بین 30 تا 45 درصد ایدئال،45 تا 70 درصد نرمال و بالای آن بد محسوب می شود.

آیا بانس ریت یا نرخ پرش تاثیری روی سئو دارد ؟

در مورد اینکه نرخ پرش روی سئو تاثیر دارد سوالات و بحث های زیادی شده است اما بشخصه خیلی بعید میدانم که گوگل آمار گوگل آنالکتیکس را بخواهد یه فاکتور برای رتبه بندی وب سایت ها قرار دهد چرا که اگر گوگل آنالکتیکس بخوبی روی سایت پیاده نشود میتواند باعث بروز خطا شود، علاوه بر این شما به راحتی میتوانید نرخ پرش وب سایت خود را دستکاری کنید.

چیزی که مشخص است این است که همه فعالان عرصه سئو بر این باورند که گوگل نرخ پرش محاسبه شده توسط سرویس های خود را ملاک رتبه بندی یک وب سایت نمیداند. اما قطعا شما باید بسته به نوع محتوایی که ارائه میدهید نگران فرار کاربران از وب سایت و  بازگشت به صفحه نتایج جستجوی گوگل باشید چرا که این نشان دهنده کیفیت پائین مطلب یا صفحه مورد نظر است.

چرا نرخ پرش نمیتواند ملاک خوبی برای رتبه بندی وب سایت توسط گوگل باشد ؟

یک مثال میزنیم، اگر کاربر دنبال آهنگ قرص قمر بهنام بانی باشد قطعا بایستی با پیدا کردن آن حداقل 5 دقیقه مشغول شنیدن آن شود و اگر چیزی غیر مرتبط با آن پیدا کند سریع آن صفحه را می بنند،در اینجا نرخ پرش میتواند ملاک خوبی برای قضاوت آن صفحه و میزان ارتباط آن با عبارت جستجو شده دانست. اما اگر کاربر بدنبال شماره تلفن سازمان حلال احمر اصفهان باشد چه ؟ کاربر با دیدن شماره مورد نظر سریع آن را برداشته و صفحه را ترک میکند. آیا ترک سریع صفحه نشان از بی ربط بودن آن صفحه با مقصود کاربر است ؟ پس ما نمیتوانیم بگوییم که فلان درصد بانس ریت خوب است و فلان درصد نیز بد است.

چه مواقعی داشتن نرخ پرش خوب برای ما اهمیت دارد ؟

 این موضوع امری نسبی است و کاملا بسته به نوع محتوا و همچنین هدف شما دارد. گاهی اوقات شما میخواهید کاربر چند دقیقه یا حتی ساعت ها درگیر خواندن مطالب،دیدن ویدئوهای آموزشی یک دوره،دانلود فایل ها و .. باشد، در این حالت نرخ پرش بالا نمیتواند خبر خوبی برای شما باشد.

چطور نرخ پرش را کاهش دهیم ؟

اولین قدم این است که درک درستی از نیاز کاربر داشته باشید و بهترین محتوا و البته مرتبطرین آن با نیاز کاربر را در صفحه مورد نظر پیاده سازی کنید، ظاهر گرافیکی خوبی به آن بدهید،منوی شکیل و تمیزی را  برای ادامه حضور کاربر فراهم کنید،با ایجاد متن های لینک دارد یا انکر تکست به کاربر مطالب بیشتری را پیشنهاد بدهید،دکمه call to action یعنی دعوت به انجام کاری در صفحه قرار بدهید مثلا ثبت نام در خبر نامه،ثبت نام در دوره آموزش سئو یا خدماتی که ارائه میدهید و …  

 تعریف گوگل از نرخ پرش را مطالعه کنید

یک دوره صفحه را پرش مینامیم در آنالکتیکس پرش اینگونه محاسبه میگردد: دوره ای که فقط یک درخواست را به سرور آنالکتیکس ارسال میکند مثلاً کاربر صفحه ای از سایت شما را باز میکند و بدون انجام کاری که منجرب به ارسال درخواست به سرور آنالکتیکس در طول دوره شود وب سایت را ترک میکند.

ضریب پرش یعنی دوره های یک صفحه تقسیم بر تمام دوره های وب سایت یا درصد کل دفعاتی است که کابران وب سایت شما بدون انجام هیچ کاری و فقط با باز کرد یک صفحه، ترک میکنند.

از آنجایی که بعد از ورود به سایت کاربر هیچ درخواستی به آنالکتیکس ارسال نمی کند تا سرور بتواند طول دوره را محاسبه کند،مدت دوره 0 است.

آیا ضریب پرش بالا خبر بدی است ؟

بستگی دارد.

اگر موفقیت شما به حضور طولانی مدت کاربر در صفحه وب سایت شما گره خورده است، ضریب پرش بالا خبرخوبی نیست. بطور مثال اگر صفحه اصلی وب سایت شما دروازه ای به باقی وب سایت شما است (اخبار و مقالات،صفحه محصولات و … ) و درصد بالای از کاربران فقط صفحه خانه را میبینند، قطعاً شما ضریب پرش بالا را دوست نخواهید داشت.

در نقطه مقابل،اگر یک تک صفحه مانند یک بلاگ دارید یا دارید نوع مطلب متفاوتی را ارائه می دهید که دوره های تک صفحه ای (دوره هایی که در آن بازدید از یک صفحه اتفاق می افتد و کاربر به صفحه دیگری نمیرود) قابل پیش بینی باشد، ضریب پرش بالا کاملا طبیعی است.

حرف آخر 

یه بانس ریت خوب حتماً خبر خوبیه اما یه بانس ریت بد میتونه خبر بدی نباشه در عین حال که خبر بدیه اما یه خبر صرفا خوب نیست ! یه خرده گیج کننده به نظر میاد، فکر میکنم بهتر باشه نتیجه گیریا بسپارم به شما 🙂 نظر شما چیه ؟ به بهترین نظر یه بسته اینترنت 3 گیگبایتی موبایل میدیم !

 هر هفته یه مطلب خوب توی ایمل شما با یه جایزه خوب ! اولین نفری باشید که مطلب هفتگی ما را میخونه.

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هیچ کامنتی ثبت نشده، اولین کامنت باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 1 =

مسیرهای ارتباطی