هاست خوب قطعا روی سرعت سایت تاثیر گذاره اما چطوری میشه فهمید که هاست سایت ما خوبه یا نه ؟
ما در کل ۳ نوع هاست برای وردپرس میتونیم داشته باشیم:
۱- هاست اشتراکی معمولی
۲- هاست اشتراکی وِیژه
۲- هاست اختصاصی یا سرور مجازی
هاست اشتراکی معمولی
در حالت اول شما یه هاست میخرید که حالا میتونه ظرفیت ذخیره فایل از ۲۰۰ مگابایت تا مثلا ۴۰ گیگ را داشته باشه، که قطعا ۴۰ گیگی قیمت بیشتری هم داره. اما از لحاظ سخت افزرا تفاوتی با هم ندارند. مثلا ram و cpu یکسانی دارند.
این نوع هاست میتونه چند مشترکت داشته باشد، یعنی شرکت تامین کننده هاست شما، این هاست شما را با چندین نفر دیگه به اشتراک گذاشته باشه.
نکته اینجاست که یه شرکتی میاد بین مثلا ۵۰ نفر به اشتراک میگذاره و یه شرکتی هم میاد بین ۵۰۰ نفر به اشتراک میزاره.
قطعا این مسئله روی سرعت لود سایت شما تاثیر گذار خواهد بود..
هاست اشتراکی ویژه
این هاست میتونه از ram و cpu بالاتری برخوردار باشه و بین تعداد کمتری مشترک هم تقسیم شده باشه. در نتیجه هم گرونتره هم سریعتر. معمولا تا ۳ برابر هاست اشتراکی قیمت دارند. این هاست های با نام هاست پربازدید هم به فروش میرند.
هاست اختصاصی یا سرور مجازی
شما میتونید با خرید یک سرور مجازی اختصاصی از یک یا چند سایت میزبانی کنید. در این حالت یک سرور مجازی در اختیار شما قرار میگیره و شما روی اون نرمافزارهایی مثل C-Panel , Direct-Admin را روش نصب میکنید و بعنوان هاست سایت خودتون استفاده میکنید.
هزینه این هاست با توجه به مقدار ram،cpu و hdd که دارند، بصورت ماهیانه محاسبه میشه و از ماهی ۴۰۰ هزار تومان شروع میشه.
بررسی کیفیت یکی از شرکت های ارائه دهنده هاست
شرکت میهنوبهاست که من سال هاست دارم باهاشون کار میکنم ۲ پلن متفاوت داره.
۱- هاست اشتراکی معمولی لینوکسی یا ویندوز
این هاست با کانفیگ های مختلفی ارائه میشه و فضای هاست هم میتونه از ۲۰۰ مگابایت تا چند گیگابایت باشه. با بررسی که انجام شد، تا ۹۰۰ وب سایت توی این هاستها میزبانی میشه، یعنی سایت شما و سایت ۹۰۰ نفر دیگه.
۲- هاست پربازدید
این هاست هم اشتراکی هست، ولی با بررسی که ما انجام دادیم دیدیم که هر هاست پربازدی تا ۴۰ وب سایت مختلف را بصورت اشتراکی هاست میکنه، یعنی به غیر از شما ۴۰ نفر دیگه هم ازش استفاده میکنند.
قیمت پلن شماره یک حدود ۴۰۰ تومن در سال
قیمت پلن شماره دو حدود ۲ میلیون تومن در سال
یکی از ملاکهای سنجش کیفیت هاستهای اشتراکی، تعداد مشترکین اونها هست. اما چطوری ما بررسی کردیم و متوجه شدیم این ۲ نوع هاست بین چند نفر تقسیم شده ؟ برای این کار به این لینک برید. خیلی راحت اسم دامنه ای که DNS های هاست مورد نظر را روش تنظیم کردید را داخل کادر وارد کنید.

روشهای تست سرعت هاست
از اونجایی که ملاک تعداد مشترکین نمیتونه به تنهایی بیانگر کیفیت و سرعت هاست باشه، ما روش هایی را برای تست سرعت هاست به شما معرفی می کنیم.
کار به اینصورت انجام میشه که شما اول وردپرس روی هاست مورد نظر نصب میکنید. بعد از اون با یکسری ابزارکه توی این مقاله بیشتر بهش پردختیم ، تاثیر سرعت سایت روی سئو ، سرعت هاست را تست میکنیم.
نکته اینجاست که شما فقط وردپرس را نصب کنید و از نصب قالب یا افزونه روی وردپرس اجتناب کنید.
ابزارهای تست سرعت سایت:
۱- استفاده از google page speed insight
2- استفاده از وب سایت gtmetrix
3- استفاده از مروگر کروم