تاریخچه بروزرسانی های Local SEO

فهرست مطلب :

تاریخچه مهمترین آپدیتهای سئو local

شما ممکن است تا به حال چیزی درمورد سئوی محلی یا آپدیت های گوگل مرتبط با این زمینه شنیده باشید، شاید برای همین هست که در حال خواندن این مطلب هستید، اگر اصطلاحات و و خبرهای متفاوتی را در زمینه آپدیت های مرتبط گوگل در زمینه سئوی محلی و الگوریتم های مختلف آن شنیده اید ممکن است کمی گیج شده باشید، آپدیت های مثل موش کور،کبوتر و ونیز. در این مقاله به بررسی اجمالی تمامی تغییرات گوگل در این زمینه خواهیم پرداخت.

تاثیر تغییرات گوگل بر سئوی وبسایت

به روزرسانی های مداوم گوگل می تواند کسب و کارهای محلی را مانند همه بیزینس های بزرگ و کوچک تحت تاثیر قرار دهد و هر اصلاح یا تغییری که در یکی از الگوریتم ها به وجود آید، ممکن است گروهی از وبسایت ها را متاثر کند.

در این بین یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در بعضی از موارد گوگل در ارتباط با نحوه تغییر الگوریتم ها (و یا تاثیری که بر نتایج جستجوها دارند) اطلاعات جامعی منتشر نمی کند. برای همین در این مواقع سئوکارها و کسانی که به بازاریابی دیجیتال می پردازند باید با استفاده از هوش یا تلاش و پشتکار خود به نحوه تاثیر الگوریتم ها بر نتایج گوگل پی ببرند و خود را با این تغییرات وفق دهند. با مقدمه ای که گفته شد، اجازه بدهید تا نگاهی گذرا به تاریخچه به روزرسانی های گوگل در چند سال گذشته داشته باشیم که بر سئو تاثیر گذاشته است.

لیست آپدیت های مرتبط با سئوی محلی

سال 2005 نقشه گوگل و کسب و کارهای محلی

با انتشار  قسمت یا برنامه تحت وب  local business center در ماه مارس سال 2005 میلادی بود که گوگل قدم بزرگی برای استفاده از نقشه جغرافیایی به منظور نمایش نتایج خود با رتبه دادن به کسب و کارهای محلی برداشت. این رویداد اتفاق بزرگی در سئو محسوب می شد که اهمیت استفاده از اطلاعات به روز و مرتبط با محل قرار گرفتن یک بیزینس را در سایت ها نشان می داد.

سال 2007 نتایج جستجوی یونیورسال و blended

جستجوی یونیورسال universal search یکی دیگر از مهم ترین قابلیت های گوگل است که تغییرات ناشی از آن در شیوه نمایش انواع محتوا تحول بزرگی در تاریخچه سئو به وجود آورد. این آپدیت به ترکیب نتایج جستجوی سنتی یا traditional با لیست دیگر محتواها در موتورهای جستجو می پرداخت.

به این منظور google one box در ابتدا شروع به نمایش نتایج جستجوی ارگانیک کرد و امکاناتی را برای گوگل به همراه آورد که در گذشته وجود نداشت. این تغییرات در نمایش نتایج لوکال نیز مهم بود و لیستی از وبسایت ها را در اختیار کاربران قرار می داد که بیشتر مورد توجه آن ها قرار گرفت.

سال 2010 مرکز کسب وکار محلی google place

در سال 2010 میلادی گوگل مرکز بیزینس های محلی یا local business center را با استفاده از google place به شیوه کاملا متفاوتی عرضه کرد. این تغییر در گوگل بیش از تغییر در نام آن بود و چند بروزرسانی مهم نیز اعمال شد که از جمله آن ها توجه به تصاویر و امکان انتشار تبلیغ  محلی local advertising بود.

علاوه بر این امکان استفاده از تگ های مرتبط با مشخصات جغرافیایی در موارد خاص وجود داشت.

اما مهم تر از همه این موارد می توان به تلاش گوگل در سال 2010 برای تطبیق صفحات سایتها با نتایج سرچ لوکال اشاره کرد (که قبل از آن با استفاده از نقشه گوگل انجام می شد).

استفاده از این مشخصه ها نشان می دهد که گوگل نیت خود را برای اهمیت بیشتر به لوکال سرچ (در پس زمینه فعالیت های رنک دهی) بیشتر عملی کرده است.

برای همین است که گفته می شود به منظور وفق خود با این تغییرات، بیزینس ها باید توجه بیشتری به استراتژی سئو محلی داشته باشند.

سال 2012 گوگل با الگوریتم ونیز لوکالیزه می شود

تا قبل از بروزرسانی ونیز نتایج ارگانیک بیشتر در سطح ملی یا بین المللی نمایش داده می شد و نتایج محلی وابستگی بیشتری به نقشه گوگل داشتند. اما این بروزرسانی می تواند با استفاده از محل سرچ کاربر نتایج ارگانیک را به گونه ای تغییر دهد که متناسب با شهر و یا استان محل جستجوی کاربر نتایج نمایش داده شده باشد.

این تغییر برای کاربران از این حیث اهمیت دارد که به آن ها امکان سرچ بدون استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با محل سکونت را می دهد.

این تغییرات در گوگل، فرصت بی نظیری برای شرکت ها، به منظور فعالیت در چند منطقه جغرافیایی به وجود آورده بود.

به گونه ای که با استفاده از صفحات لوکال (و تنظیم آن ها)، بیزینس ها به طور موثری امکان گرفتن رتبه بالاتر با توجه به قرار گرفتن در منطقه جغرافیایی سرچ کاربر را داشتند و دست یافتن به رنک بالاتر با تلاش کمتر را می توان مزیت بسیار بزرگ این تغییرات برای این بیزینس ها دانست.

سال 2013 میلادی مرغ مگس خوار بالهای خود را گسترده می کند.

مرغ مگس خوار قابلیت های زیادی را به موتور جستجوی گوگل اضافه نمود. به خصوص این الگوریتم امکان فهم بهتر سرچ های طولانی را فراهم کرد. برای همین نتایج جستجوی کاربران به طور دقیق تری در صفحه نتایج گوگل، لیست و در اختیار کاربر قرار می گرفت.

که این تغییر بزرگی از دید کاربران عادی است که از گوگل برای سرچ به طور روزانه استفاده می کنند.

مرغ مگس خوار بسیاری از بیزینس ها را مجبور کرد تا استراتژی خود برای باقی ماندن در رتبه های بالاتر در صفحه نتایج گوگل تغییر دهند.

به گونه ای که در حال حاضر استفاده از یک یا دو کلمه کلیدی تنها هدف سئوکاران نیست و آن ها به دنبال استفاده از کلمات کلیدی طولانی تری هستند و اگر یک بیزینس به این کلمات کلیدی بی توجهی کند به طور حتم رنک مناسبی را در صفحه نتایج گوگل به دست نخواهد آورد.

سال 2014 کبوتر پرواز می کند.

دو سال پس از این که الگوریتم ونیز سرچ محلی را به صحنه آورد، به روزرسانی الگوریتم کبوتر به نحو دقیق تری به تعریف نحوه رتبه دهی به سایت ها در SERP پرداخت.

هدف الگوریتم کبوتر تطبیق بیشتر نتایج جستجو با توجه به سیگنال های رنک دهی به وبسایت ها بود (که از گذشته توسط گوگل استفاده می شدند). در نتیجه این تطبیق و فیلتر نتایج بود که کاربران نتایج بهتری را در صفحات اول گوگل مشاهده می کنند.

در واقع الگوریتم کبوتر ارتباط نزدیک تری بین سرچ لوکال و سیگنال های رتبه دهی گوگل برقرار نمود. این امر باعث شد که بیزینس ها نیاز داشته باشند صفحات خود به گونه ای بهینه کنند که با معیارهای جدید همخوانی داشته باشند.

سال 2015 Rankbrain مانند ربات مکانیزه راه اندازی شد

آپدیتی که با نام rank brain شناخته می شود در سال 2015 انجام شد و با استفاده از هوش مصنوعی توانست موتورهای جستجو را یک قدم پیشرفته تر کند. استفاده از نرم افزارهای یادگیری ماشین به گوگل این امکان را داد که به عنوان یک خودآموز بهتر بتواند با استفاده از نتایج سرچ های گذشته در مورد سرچ های آینده تصمیم گیری کند.

این الگوریتم توان لازم را برای پردازش صفحات وب یه طور هوشمند دارد و امکان پی بردن به معنی جملات پیچیده را خواهد داشت که در نهایت کیفیت محتوا را بالاتر خواهد برد. برای همین فریب موتورهای جستجو (با توجه به استفاده گوگل از این الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی) دیگر به راحتی ممکن نیست و در صورتی که قصد دارید در SERP ظاهر شوید باید به کیفیت و تناسب محتوا اهمیت بدهید.

سال 2015 کوچک کردن لیست با snack pack

در سال 2015 میلادی گوگل لیست نتایج سئوی لوکال خود را از 7 به 3 کاهش داد که به نوعی می توان آن را یک snack pack دانست.اگرچه این تغییر در گوگل باعث تغییر قابل ملاحظه در استراتژی سئو نشده است، اما امکان مشاهده نتایج سرچ لوکال را محدودتر کرده است و اهمیت دست یافتن به رتبه بالا در سرچ محلی را برای سئوکاران و صاحبان وبسایت ها بیشتر می کند.

سال 2016 الگوریتم موش کور وارد میدان می شود.

آپدیت possum قصد دارد نقش مهمی در ارتقای سطح خدمات گوگل به بیزینس ها داشته باشد. در سال های قبل از عرضه این الگوریتم، نتایج سرچ معمولا محدود به بیزینس هاس قرار گرفته در یک محدوده جغرافیایی خاص بود.

این بدان معنی است که اگر یک کسب و کار در نزدیکی منطقه جغرافیایی مورد نظر قرار داشت، اما برای مثال در خارج از محدوده شهر بود، امکان قرار گرفتن در نتایج برتر در صفحات گوگل را نداشت.

برای مثال اگر یک سرچ در اصفهان انجام می شد و یک بیزینس در خارج از شهر (مثلا نقطه اتصال نف آباد به اصفهان)  و در اطراف  آن قرار داشت، رتبه خوبی در نتایج سرچ کاربر نمی گرفت.

اما با الگوریتم موش کور به جای این که فقط به کلمات مورد استفاده در سرچ و بیزینس های داخل محدوده جغرافیایی توجه شود، کسب و کارها یا سایت هایی که به کلمه کلیدی مربوط هستند اما در محدوده نزدیک منطقه جغرافیایی مدنظر قرار دارند نیز در نتایج سرچ ظاهر می شوند.

با توجه به اهمیت روزافزون استفاده از گوشی های هوشمند موبایل می توان گفت که ارائه نتایج با توجه به محل قرار گرفتن کاربر اهمیت بیشتری پیدا کرده است و به نظر می رسد که با توجه به لوکیشن فرد امکان ارائه نتایج بهتری وجود داشته باشد. پس بهتر است صرفا به کلمات کلیدی مورد استفاده در سرچ توجه نشود و به موقعیتی که فرد با گوشی خود در حال سرچ است نیز توجه شود.

سال 2017 میلادی و پس از آن

پیش بینی تغییراتی که در آپدیت های گوگل به وجود خواهد آمد و یا چگونگی تاثیر آن ها بر نتایج سرچ کاربران به راحتی ممکن نیست و این کار به دلیل عدم اعلام قبلی گوگل در مورد آپدیت ها ممکن است کار خیلی سختی باشد.

اما چند نکته در ارتباط با سئو محلی وجود دارد که هرگز نباید آنها را نادیده گرفت. حداقل تا به حال این نکات اهمیت خود را از دست نداده اند:

  • با توجه به محل کسب و کار خود NAP یعنی نام، شماره تلفن و آدرس را به طور دقیق برای قرار گرفتن در بین نتایج برتر گوگل وارد کنید.
  • در مرحله اول مطمئن شوید که بهترین استراتژی را برای قرار گرفتن در نتایج ارگانیک گوگل انتخاب کرده اید و پس از آن به محتوای لوکالیزه شده و ایجاد لینک های لوکال اهمیت بدهید.
  • سعی کنید با داده نظام مند لوکیشن های خود را تعیین کنید و ساعات کاری یا هرگونه جزئیات دیگری که ممکن است را به آن اضافه کنید.

اگر در مورد هر یک از نکاتی که در بالا ذکر شد شک و شبهه ای دارید، بهتر است نگاهی به عملکرد رقبای موفق خود بیندازید. اگر استراتژی آن ها جواب داده است، برای شما هم جواب خواهد داد، البته تا زمانی که گوگل از یک آپدیت جدید رونمایی کند.

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هیچ کامنتی ثبت نشده، اولین کامنت باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + هشت =

مسیرهای ارتباطی