فاکتورهای رتبه بندی وب سایت های برای گوگل

فهرست مطلب :

شاید در جریان باشید که گوگل بیش از 200 فاکتور را برای رتبه دهی در الگوریتم های خود در نظر می گیرد که هر یک به نوبه خود مهم هستند.  اما این فاکتورها دقیقا شامل چه مواردی هستند؟ با توجه به این که خلاء بزرگی در ارتباط با جمع بندی فاکتورهای موثر در رنکنیگ گوگل دیده می شد و هر یک از وبسایت ها بخشی از این فاکتورها را مورد اشاره قرار می دادند، ما در این متن تلاش کرده ایم تا همه این فاکتورها را کنار هم بگذاریم. لازم به ذکر است که تاثیرگذاری تعدادی از این فاکتورها برای همه ما اثبات شده است. اما تاثیرگذاری تعداد دیگری از فاکتورها که در ادامه مورد اشاره قرار خواهند گرفت جای بحث دارند و هنوز نمی توان به طور قطع در ارتباط با آن ها اظهار نظر کرد. تعدادی از این فاکتورها نیز توسط سئوکاران در حال بررسی هستند و در آینده مشخص خواهد شد که تا چه حد بر روی رتبه دهی به صفحات یک وبسایت تاثیرگذار خواهند بود. ما با در نظر گرفتن آپدیت های سال 2021 اقدام به جمع آوری این لیست برای شما کرده ایم و آن ها را به طور خلاصه برای شما ذکر کرده ایم. اجازه بدهید تا به طور عمقی تر به بررسی این فاکتورها بپردازیم و قبل از بیان آن ها به دسته بندی این فاکتورها بپردازیم:
  1. فاکتورهای مرتبط به دامین domain factors
  2. فاکتورهای مرتبط با صفحات page-level
  3. فاکتورهای مرتبط با سایت site-level
  4. فاکتورهای مرتبط با بک لینک backlink
  5. فاکتورهای مرتبط با تعامل کاربران
  6. قوانین خاص الگوریتم گوگل
  7. فاکتور سیگنال برند
  8. فاکتورهای on-site webspam
  9. فاکتورهای off-site wespam

فاکتورهای مرتبط به دامین

1- عمر دامین

بسیاری از سئوکاران بر این باور هستند که گوگل به طور ذاتی به دامین های دارای طول عمر بیشتر اعتماد بیشتری دارد. با این وجود جان مولر (یکی از مدیران گوگل در زمینه بهینه سازی موتور جستجوی گوگل) می گوید که طول عمر یک دومین هیچ کمکی به رتبه دهی به او نخواهد کرد.
نمایش عمر دامنه در گوگل
نمایش عمر دامنه در گوگل

2- کلمات کلیدی در دامین سطح بالا

داشتن یک کلمه کلیدی در نام دامین باعث تقویت سئوی سایت به اندازه ای که تصور می کنید نخواهد شد. با این وجود اگر کلمه کلیدی در نام دامنه  وجود داشته باشد می تواند برای کاربران یک سیگنال برای کلیک روی آن باشد.

3- بازه زمانی ثبت دامین

گوگل می گوید که دامین های با ارزش و قانونمند در اغلب موارد پیشاپیش برای چند سال خریداری می شوند و این در حالی است که دامین های غیر قانونی جزو دامین هایی هستند که به ندرت برای بیش از یک سال استفاده می شوند. برای همین است که تاریخ انقضای دامین می تواند به عنوان فاکتوری برای پیش بینی و پی بردن به قانونی بودن یک سایت مورد استفاده قرار گیرد.

4- کلمات کلیدی در ساب دومین subdomain

متخصصان در وب سایت Moz بر این باور هستند که ظاهر شدن کلمه کلیدی در ساب دومین می تواند باعث تقویت رنکینگ شود.

5- ترافیک مستقیم

تایید شده است که گوگل داده های به دست آمده از گوگل کروم را برای تشخیص تعداد افرادی که از یک سایت بازدید می کنند مورد استفاده قرار می دهد و سایت هایی که ترافیک مستقیم (با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر) بالایی دارند را به احتمال زیادی دارای کیفیت بیشتری در مقایسه با سایت هایی که ترافیک مستقیم کمتری دارند خواهد دانست.
ترافیک مکرر

سایت هایی که ممکن است کاربران به طور مکرر از آن ها بازدید کنند ممکن است که رتبه بالاتری به دست آورند.

6- تاریخچه دامین در گذشته

یک سایت که مالکیت درست و حسابی ندارد و چند بار افت کرده است، ممکن است باعث شود که گوگل تاریخچه سایت را ریست reset کند و با این کار تاثیر لینک هایی که به دامین اشاره دارند را خنثی نماید.حتی در موارد خاص پنالتی کردن یا جریمه یک دامین ممکن است که باعث انتقال این پنالتی به مالک جدید شود.

7- دامنه تطبیق دقیق یا EMD

(مخفف Exact match domain) یا تطابق کامل کلمه کلیدی مورد نظر با نام دامنه یک آپدیت گوگل است که در سال 2012 به اجرا درآمد.EMD به احتمال زیاد تاثیر مستقیم روی سئو ندارد و یا این که این تاثیر بسیار کمی خواهد بود. اما اگر سایت شما کیفیت پایینی داشته باشد احتمالا EMD میتواند به آن ضربه بزند.

8- Whois عمومی یا محرمانه

حتما میدانید که این امکان وجود دارد که از سایت whois.com (به معنی چه کسی) می توان اطلاعات هویتی مربوط به یک دامنه را مورد بررسی قرار داد و حتی به نام و شماره تماس صاحب دامنه هم دسترسی پیدا کرد. اما این امکان برای وب مسترهای فراهم است که با استفاده از سرویس هایی این اطلاعات را مخفی نگه دارند. البته بخشی از اطلاعات همیشه مخفی است اما اگر همه آن مخفی باشد نشاند دهنده این است که وب مستر اهداف مشخصی از این کار دارد.

وقتی من whois سایتشان را بررسی کردم دیدم که از سرویس های حفاظت حریم خصوصی در whois استفاده می کنند ... داشتن چنین سرویس هایی ذاتا نمی تواند بد باشد، اما وقتی چندین فاکتور مشابه دیگر را کنارش بگذارید متوجه می شوید که با یک وب مستر متفاوتی از وب مستری که فقط یک سایت دارد مواجه هستید.

9- جریمه دارنده whois

در صورتی که گوگل فرد خاصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند، عاقلانه به نظر می رسد که گوگل سایت های دیگری که متعلق به این فرد است را مورد بررسی قرار دهد و به نوعی دارنده whois را جریمه کند.

10- اکستنشن TLD کشور

دارا بودن دومین سطح بالای متناظر با کد کشور (.cn, .pt , ca) گاهی می تواند به سایت کمک کند تا در یک کشور خاص رنک بهتری بگیرد. اما این دامین در عین حال ممکن است که گرفتن رنک در عرصه بین المللی را با محدودیت مواجه کند.

 فاکتورهای مرتبط با صفحات سایت page-level

1- کلمه کلیدی در عنوان

اگر چه در حال حاضر این فاکتور مانند گذشته مهم نیست، با این وجود اگر کلمه کلیدی در عنوان یا تایتل وجود داشته باشد هنوز هم یک سیگنال مهم در توجه به سئوی آن صفحه است.

2- شروع عنوان با کلمه کلیدی

بنا به آنچه وب سایت moz می گوید، به نظر می رسد که عناوین اصلی صفحاتی که با کلمه کلیدی شروع می شوند عملکرد بهتری در مقایسه با عنوان هایی که کلمه کلیدی در آخر آن ها قرار دارد در گرفتن رنک داشته باشند.

3- کلمه کلیدی در تگ دیسکریپشن

گوگل به طور مستقیم از متا دیسکریپشن برای رتبه دهی استفاده نمی کند، با این وجود متا دیسکریپشن شما به طور مستقیم روی تصمیم گیری کلیک کاربران تاثیر می گذارد و برای همین یک عامل کلیدی در رنکینگ محسوب می شود.

4- استفاده از کلمه کلیدی در هدینگ H1

این هدینگ ها در یک صفحه پس از عنوان اصلی مهم ترین بخش متن هستند. برای همین گوگل از این عنوان ها پس از عنوان اصلی استفاده می کند و بنا به یک مطالعه همبستگی معناداری بین وجود و عدم وجود کلمه کلیدی در هدینگ ها وجود دارد.

5- TF-IDF

این فاکتور روشی برای بیان این موضوع است که هر کلمه چند بار در متن ظاهر شده است؟ هر چه یک کلمه بیشتر در متن به چشم بخورد، نشان دهنده این است که متن در ارتباط با آن کلمه می باشد. برای پی بردن به این موضوع گوگل از ورژن پیچیده ای از TF-IDF استفاده می کند. البته توجه داشته باشید که چه در عنوان و چه در سر تیترها و متن باید استفاده از کلمات کلیدی به طور معقولانه باشد.

6- طول متن

به نظر می رسد که محتواهایی که دارای کلمات بیشتری هستند بیشتر مورد توجه الگوریتم های گوگل قرار می گیرند و در مقایسه با محتواهای کوتاه تر و سطحی رتبه بهتری به دست می آورند. در واقع یک مطالعه جدید نشان داده است که طول متوسط متن محتواهای موجود در صفحات قرار گرفته در رتبه های اول گوگل حدود 1400 کلمه است.

7- جدول محتوا

استفاده از یک جدول محتوا یا همان فهرست مطلب می تواند به گوگل کمک کند تا بهتر متن شما را متوجه شود و امکان لینک دهی به بخش های مختلف سایت را فراهم کند.

8- LSI

LSI به موتورهای جستجو کمک خواهد کرد تا متوجه معنی کلماتی شوند که دارای بیش از یک معنی هستند (برای مثال اپل apple که هم به معنی سیب است و هم نام کمپانی اپل می باشد). برای همین وجود یا عدم وجود LSI احتمال دارد به عنوان سیگنال کیفیت محتوا عمل کند.

9- کلمات کلیدی LSI در عنوان و متادیسکریپشن

مانند محتوای صفحات وبسایت، کلمات کلیدی LSI در متا تگ ها احتمالا به گوگل کمک خواهند کرد تا بین کلمات دارای چند معنی تمایز قائل شود و ممکن است که بعنوان سیگنالی برای ارتباط محتوایی نیز  به حساب آیند.

10-پوشش عنوان اصلی در متن

یک همبستگی قوی بین عمق محتوا (و تلاش در پوشش جامع مباحث مرتبط با عنوان در متن) و رتبه دهی گوگل وجود دارد. برای همین صفحاتی که به خوبی همه زوایای عنوان اصلی را پوشش می دهند در مقایسه با صفحاتی که فقط بخشی از مباحث مرتبط با عنوان اصلی را پوشش می دهند رتبه بهتری به دست خواهند آورد.

11-سرعت بارگذاری صفحه در پروتکل HTML

گوگل و بینگ هر دو از سرعت صفحه به عنوان یک فاکتور رتبه دهی استفاده می کنند و در این راستا گوگل در حال حاضر از داده های کاربران گوگل کروم برای سرعت ارزیابی بارگذاری صفحات در مرورگر کاربران استفاده می کند.

سرعت سایت به قدری برای گوگل مهم است که از سال 2021 گوگل مکانیزمی با عنوان Core web vitals برای بررسی سرعت بارگذاری سایت‌ها ارائه کرد، این مکانیزم شامل 3 عنصر اساسی است :

1- زمان تلف شده برای اولین کنش سایت به درخواست کاربر معروف به FID با میزان ایدئال زیر 200 میلی ثانیه 

2- زمان تلف شده برای بارگذاری بزرگترین عنصر html معروف به LCP با میزان ایدئال زیر 2 ثانیه

3- و زمان تلف شده برای مشاهده اولین عنصر html قابل مشاهده معروف به FCP با میزان ایدئال زیر 2 ثانیه

12- استفاده از AMP

در حالی که استفاده از Accelerated Mobile Pages)  AMP) یا نسخه بهینه شده صفحات سایت برای موبایل، به طور مستقیم به عنوان فاکتور رتبه دهی در گوگل استفاده نمی شود، اما AMP ممکن است که یکی از نیازمندی های رتبه دهی در ورژن موبایل Google news carousal باشد.

13- تطبیق هویت با سرچ یا توجه به نیاز کاربر

آیا محتوای یک متن با هویت آن چیزی که کاربر از سرچ کردن به دنبال آن است مطابقت دارد؟ اگر چنین باشد صفحه مورد نظر می تواند برای کلمه کلیدی مربوطه رنکینگ بهتری به دست آورد.

14- الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل

الگوریتمی که بسیاری آن را با نام الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل می شناسند، اما بهتر است آن را با نام الگوریتم مرغ زرین پر گوگل بشناسیم، تغییراتی را به وجود آورده است که به گوگل کمک می کند فراتر از کلمات کلیدی عمل کند.

با استفاده از الگوریتم مرغ زرین پر یا زرین بال گوگل که بسیاری آن را مرغ مگس خوار می دانند در حال حاضر گوگل درک بهتری از عنوان بسیاری از صفحات وبسایت دارد.

15- کپی محتوا

تاثیر محتوای کپی روی سئو بسیار مخرب است،حتی اگر شما در وبسایت خود یک محتوا را کمی ویرایش یا تغییر دهید و دوباره استفاده کنید، می تواند روی امکان رتبه دهی به محتوا و صفحه شما در موتور جستجوی گوگل تاثیر منفی داشته باشد.

16- Rel=Canonical

اگر شما استفاده درستی از آن داشته باشید، به کار بردن این تگ می تواند مانع گوگل در جریمه کردن سایت شما به دلیل محتوا کپی شود. در واقع این تگ برای این ساخته شده است که به گوگل بگویید این مطلب کپی یک مطلب دیگر در فلان لینک است پس کاری به کارمون نداشته باش. برای استفاده تک Canonical کافیه  لینک نسخه اصلی محتوا را با این تگ در قسمت هدر صفحه قرار بدید. به شکل زیر:

				
					<link href="https://example.com/لینک نسخه اصلی مطلب" rel="canonical">
				
			

استفاده از تگ Cononical در وردپرس

در وردپرس اما کار خیلی ساده تر انجام میشه.کافیه افزوه یوست نسخه پرو را داشته باشید. به قسمت ویرایش صفحه بروید و در قسمت یوست این کار را انجام بدید. تصویر زیر

17- بهینه سازی تصویر

تصاویر به موتور جستجو سیگنال های مهمی در مورد ارتباط محتوا با متن صفحه می دهند که این کار از طریق نام فایل، متن جایگزین تصویر، عنوان تصویر، و کپشن یا دیسکریپشن صورت می پذیرد و باید به بهینه سازی این موارد توجه شود.

(در وردپرس میتوانید هنگام بارگذاری محتوا تمامی موارد بالا را در عکس وارد کنید)

18- تازگی محتوا

آپدیت گوگل کافئین google caffeine علاقه دارد تا محتواهای آپدیت شده و یا تازه منتشر شده را انتخاب کند، به خصوص برای سرچ هایی که به زمان حساس هستند توجه به این آپدیت مهم تر است. برای تاکید بر روی اهمیت تازه بودن محتوا گوگل تاریخی که محتوا برای آخرین بار آپدیت شده است را نشان می دهد.

19- میزان محتوای آپدیت شده

یکی از فاکتورهای تازه بودن محتوا میزان ویرایش و یا تغییر در محتوا است و به همین دلیل اضافه یا حذف کل یک بخش محتوا یا سکشن در متن محتوا تاثیرگذارتر از تغییر تعداد کمی از کلمات می باشد.

20- تناوب به روز رسانی صفحه

این که در چه بازه های زمانی محتوای هر صفحه به روز رسانی می شود نیز در تازه بودن محتوا موثر است و برای همین به روز رسانی روزانه، هفتگی، ماهانه و یا هر پنج سال یک بار هر کدام تاثیر خود را خواهند داشت.

21- برجسته کردن کلمه کلیدی

باید بدانید که داشتن یک کلمه کلیدی که در 100 کلمه اول متن آورده شود با قرار گرفتن یک صفحه در رتبه های بالاتر همبستگی معناداری دارد.

22- استفاده از کلمه کلیدی در تگ دوم و سوم

استفاده از کلمات کلیدی در هدینگ های دوم و سوم H2 و H3 ممکن است سیگنال رلوانس باشد که البته ضعیت تر از سیگنال عنوان اصلی است.

تگ های هدینگ کمک میکنند تا ما درک بهتری از ساختار متن داشته باشیم.

23- لینک با کیفیت خارجی

بساری از سئوکاران بر این باور هستند که لینک دادن به سایت های دارای اتوریتی (authority) بالا به عنوان یک سیگنال برای گوگل محسوب می شود تا به پیج اعتماد کند. این باور توسط مطالعاتی که اخیرا انجام شده است با در نظر گرفتن سایر فاکتورهای لینک دهی تایید شده است.

 24- عنوان لینک خارجی و محتوای آن

با توجه به یکی از الگوریتم هایی که با نام the hilltop algorithm شناخته می شود، ممکن است که گوگل محتوای پیج هایی که به آن ها لینک داده اید را به عنوان سیگنال رلوانس مورد استفاده قرار دهد. به منظور کمک به روشن شدن موضوع تصور کنید که شما چند صفحه محتوا در ارتباط با خودرو دارید که به صفحات مرتبط با فیلم و ویدئو لینک داده شده باشند، در این صورت گوگل ممکن است این گونه برداشت کند که صفحه شما در ارتباط با خودروهای مورد استفاده در فیلم ها می باشد و با ماشین های معمولی متفاوت است.همچنین عنوان لینک نیز میتواند در تصمیم گیری گوگل برای بررسی ارتباط محتوایی صفحه لینک شده تاثیر گذار باشد.

25- گرامر و نگارش درست

گرامر و نگارش درست یک سیگنال اشاره به کیفیت متن می کند و ممکن است در رنک دهی به صفحات موثر باشد. اگر چه اهمیت این فاکتور جای سوال دارد.

26- محتوای اصلی

آیا صفحات شما اورجینال هستند و محتوای آن ها منحصر به فرد است؟ در صورتی که محتوای شما از صفحات ایندکس شده کپی شده باشد به خوبی رنک نخواهند گرفت و حتی ممکن است که ایندکس نشوند.

27- به روز رسانی دوستدار تلفن همراه یا موبایل فرندلی

آپدیتی که در گوگل اغلب با نام mobilegeddon شناخته می شود به صفحاتی که برای گوشی های موبایل به خوبی بهینه شده اند با دادن رتبه بهتر جایزه می دهد.

28- قابلیت استفاده با موبایل

وبسایت هایی که کاربران با استفاده از تلفن همراه خود به خوبی به آن ها دسترسی دارند در mobile first index نیز رنک بالاتری می گیرند.

29- محتوای مخفی در موبایل

محتوایی که در موبایل دیده نمی شود ممکن است که ایندکس نشود یا این که بهای زیادی به آن داده نشود. این در حالی است که به محتوای کاملا قابل رویت بهای بیشتری داده خواهد شد. با این وجود گوگل اخیرا گفته است که محتوای غیر قابل رویت نیز مشکلی ندارد ولی در عین حال در همان ویدئو اشاره کرده است که اگر این محتوا برای کاربر مهم باشد باید قابل رویت باشد. پس در نهایت نشان دادن محتوای مهم در موبایل هم اهمیت دارد.

 30-محتوای مکمل و مفید

بر اساس راهنمای جدید گوگل استفاده از محتوای مکمل که به تواند به برآورده کردن نیاز مخاطبان کمک کند یکی از شاخص های تشخیص کیفیت یک پیج است و در رتبه دادن به آن صفحه موثر خواهد بود. برای مثال می توان به امکاناتی مانند تبدیل ارز، محاسبه گر نرخ سود وام و یا سایر محتواهای کمک کننده اشاره نمود.

31-محتوای مخفی شده در صفحه

آیا کاربر نیاز دارد تا روی یک بخش خاص در صفحه کلیک کند تا بخشی از محتوای پشت آن را در همان صفحه مشاهده کند؟ گوگل گفته است که در این صورت محتوای مربوطه را ایندکس نخواهد کرد.

 32- تعداد لینک های خارجی

تعداد بسیار زیاد OBL ها می توانند باعث کاهش رتبه صفحه شوند و به رنکینگ آن لطمه وارد کند.

33- مالتی مدیا یا محتوای چند رسانه

تصاویر، ویدئوها، و انواع دیکر مالتی مدیا و استفاده از آن ها در محتوای صفحه ممکن است که نشانه ای از کیفیت محتوا باشند.

34- تعداد لینک های داخلی اشاره کننده به پیج

تعداد لینک های داده شده به یک صفحه در وبسایت (که از صفحات دیگر به آن لینک داخلی دارند) نشانه ای از اهمیت آن صفحه در مقایسه با سایر صفحات است. برای همین تعداد لینک داخلی بیشتر به یک صفحه برای گوگل به معنی اهمیت بیشتر آن صفحه در مقایسه با سایر صفحات سایت شما خواهد بود.

35- کیفیت لینک های داخلی

لینک های داخلی پر اهمیت که از صفحات اصلی (دارای رتبه بالاتر در گوگل به سایر صفحات داده می شوند)، اهمیت بیشتری در مقایسه با لینک های داخلی از صفحات دارای رتبه پایین تر دارند.

36- لینک های شکسته

داشتن تعداد زیادی لینک شکسته در یک صفحه نشانه ای از سایت بی اهمیت یا به حال خود رها شده می باشد. برای همین تعداد لینک های شکسته به عنوان فاکتوری برای ارزیابی کیفیت صفحه توسط گوگل استفاده می شود.

37- سطح مطالعه

شکی در این نیست که گوگل به تخمین زمان مطالعه صفحات سایت توسط کاربران می پردازد و هر چه کاربران مطالعه بیشتری در سایت داشته باشند رتبه آن بالاتر می رود.

با این وجود این که گوگل با داده های به دست آمده چه کار می کند جای بحث دارد. عده ای می گویند که سطح مطالعه به داشتن یک رنک بهتر کمک می کند، زیرا که نشان دهنده جذابیت متن برای مردم است. اما عده ای نظر دیگری در مورد نحوه استفاده از این اطلاعات توسط گوگل برای رتبه بندی سایت دارند.

38- لینک های افیلیت

لینک های آفیلیت شاید به خودی خود ضرری برای سایت شما نداشته باشند. اما اگر تعداد آن ها زیاد باشد، الگوریتم گوگل ممکن است که توجه بیشتری به این موضوع کرده و به سیگنال های کیفی دیگر اهمیت بیشتری بدهد تا این که مطمئن شود مشکلی در کار نیست و سایت شما از نظر کیفی با مشکل مواجه نیست.

39- خطای HTML

در صورتی که تعداد خطاهای HTML بیش از حد باشد می تواند نشانه ای از کیفیت پایین سایت باشد. در حالی که این موضوع هنوز هم جای بحث دارد، اما عده ای از سئوکاران بر این باور هستند که یک صفحه که به خوبی کدنویسی شده است رتبه بالاتری می گیرد، زیرا که این عامل به عنوان یک سیگنال کیفی برای گوگل محسوب می شود.

40- دامین اتوریتی

در صورتی که همه مولفه ها در دو صفحه یکسان باشند، صفحه ای که دومین اتوریتی بالاتری دارد رتبه بالاتری در مقایسه با صفحه دارای دامین اتوریتی پایین تر کسب خواهد کرد. باز هم تاکید می شود اگر همه مولفه ها یکسان باشند دامین اتوریتی تعیین کننده خواهد شد.

 41- پیچ رنک صفحه page’s pagerank

البته به طور کامل به هم ربط ندارند و همبستگی آن ها همواره برقرار نیست، اما در بسیاری از موارد صفحه هایی که دارای اتوریتی های بالایی در سایت هستند، ممکن است بالاتر از پیج هایی باشند که دارای اوتوریتی زیادی نیستند قرار گیرند.

 42- طول URL

URL هایی که بیش از حد طولانی هستند ممکن است که به امکان رویت لینک ها در موتور جستجو لطمه وارد کنند و با توجه به چند مطالعه که در این زمینه انجام شده است می توان گفت که یو ار ال های کوتاه تر به نظر رتبه بالاتری در موتور جستجوی گوگل می گیرند.

43- مسیر یو ار ال

صفحاتی که به صفحه اصلی نزدیک تر هستند ممکن است که اتوریتی بیشتری در مقایسه با صفحاتی که در اعماق معماری سایت قرار گرفته اند داشته باشند.

 44- ادیتورها human editors

اگر چه هیچ گاه تایید نشده است، اما گوگل یک پیتنت patent را به منظور اجازه به human editor ها برای تاثیرگذاری بر serp تشکیل داده است. پس ممکن است علاوه بر موتورهای جستجو ادیتورها نیز روی serp تاثیر داشته باشند.

 45- دسته بندی صفحات

دسته بندی که صفحات شما در آن قرار می گیرد به عنوان یک سیگنال رلوانس شناخته می شود و در صورتی که صفحه در دسته بندی مرتبط با خود قرار بگیرد از نظر رلوانس (در مقایسه با زمانی که در دسته بندی غیر مرتبط قرار بگیرد) تقویت شده و رتبه بهتری بگیرد.

46- کلمه کلیدی در یو ار ال

یکی دیگر از سیگنال های رلوانس وجود کلمه کلیدی در url است. اخیرا توسط گوگل اعلام شده است که این فاکتور یکی از فاکتورهای خیلی کوچک در رتبه دهی به سایت می باشد. پس اگر چه تاثیر آن زیاد نیست، با این وجود هنوز هم یک فاکتور است که بهتر است در نظر گرفته شود.

47- رشته url

دسته بندی ها در رشته یو ار ال توسط گوگل خوانده می شوند و ممکن است که به گوگل بگویند که صفحه در مورد چه چیزی است. پس مهم هستند.

48- مراجع و منابع

در متن خود باید به منابع و مراجع ارجاع بدهید. این کار دقیقا مانند مقالات تحقیقاتی بوده و نشانه ای از کیفیت متن خواهد بود. گاید لاین های کیفی گوگل می گویند که باید مواظب باشید که از چه منابعی استفاده می کنید. این یک موضوع مهم است که منابع تخصصی و اتوریتیو ارزش بیشتری دارند. با این وجود گوگل استفاده از لینک های خارجی در این حالت به عنوان یک سیگنال برای رنکینگ را رد کرده است.

 49- بولت ها و لیست ها

استفاده از بولت و لیست با استفاده عدد و شماره گذاری بخشی از محتوا به متن شما کمک می کند تا برای کاربر قابل فهم تر باشد. اگر چه همواره این گونه نیست. اما ممکن است که گوگل با این ایده موافق باشد و به طور حتم ممکن است که عده ای از کاربران هم محتوای دارای بولت و عدد گذاری شده را ترجیح بدهند.

50- اولویت یک پیج در سایت مپ یا نقشه سایت

اولویتی که به یک صفحه در فایل sitemap.xml داده می شود ممکن است که بر رتبه آن تاثیر بگذارد.

52- تعداد زیادی لینک خروجی

در کنار مزایای استفاده از لینک دهی در متن، باید این نکته مهم گفته شود که بعضی از متن ها دارای تعداد زیادی لینک هستند و خواننده را از دنبال کردن متن اصلی باز می دارند که این بر رتبه تاثیر منفی خواهد گذاشت.

53- سیگنال UX از کلمات کلیدی غیر اصلی (که صفحه را خاطر آن ها رنک می آورد)

در صورتی که صفحه برای چند کلمه کلیدی دیگر به جز کلمه کلیدی اصلی رتبه آورده باشد، این ممکن است که به گوگل سیگنال بدهد که متن با کیفیت است. در حقیقت گزارش اخیر گوگل در مورد نحوه عملکرد سرچ می گوید که: ما به دنبال سایت هایی هستیم که تعداد زیادی کاربر در سرچ های مرتبط با کلمات کلیدی مختلف روی آن ها کلیک و برای آن ها ارزش قائل شده باشند.

54- طول عمر پیج

اگر چه گوگل محتوای تازه را ترجیح می دهد، اما به یاد داشته باشید یک صفحه قدیمی تر که به طور مداوم به روز رسانی شده است بهتر است از یک صفحه کاملا جدید عمل می کند.

55- کاربر پسند بودن

طراحی بهترین صفحات که کیفیت بالایی دارند باید به صورتی باشد که محتوای اصلی را به سرعت برای کاربر نمایش می دهد.

56- دومین پارک شده

به روز رسانی گوگل در سال 2011 نمایش دومین های پارک شده در نتایج جستجو را کاهش داد.

57- محتوای مفید

همان طور که در مقالات دیگر اشاره شده است، ممکن است که گوگل بین محتوای مفید و محتوای با کیفیت تمایز قائل شود.

فاکتورهای مرتبط با سایت site-level

1- توجه به کاربر داشتن

محتوا باید مطالب با ارزش و دیدگاه منحصر به فرد را به کاربر عرضه کند.

گوگل گفته است که خوشحال می شود سایت هایی که چیز جدیدی را برای کاربر به همراه ندارند و به خصوص سایت های کپی کار را جریمه کند.

2- صفحه تماس با ما

اسناد گوگل نشان می دهند که گوگل در رتبه بندیه ای خود وبسایت هایی که دارای اطلاعات تماس بوده و داده کافی در صفحه “تماس با ما” را دارند ترجیح می دهد. باید دقت کنید که در این مواقع اطلاعات تماس شما با داده های موجود در whois تطابق داشته باشد.

3- دامین تراست domain trust/trust rank

trustrank امتیازی است که سایت شما در بحث قابل اعتماد بودن کسب میکند، عواملی متعددی در افزایش یا کاهش رتبه اعتماد یا trustrank وجود دارد. بسیاری از سئوکاران بر این باور دارند که تراست رنک trustrank یکی از مهم ترین فاکتورهای رنک دهی در گوگل است و یکی از اسناد گوگل هم می گوید که نتایج جستجو بر پایه اعتماد trust به دامین رتبه بندی می شود.

4- معماری سایت

اگر یک سایت دارای معماری خوبی باشد که همه چیز در آن کنار هم چیده شده باشد، این ویژگی به گوگل کمک می کند تا محتوای شما را سازمان بندی کند. معماری درست یک سایت همچنین به بات گوگل googlebot کمک می کند تا به کلیه صفحات سایت دسترسی داشته و آن ها را ایندکس کند.

5- به روز رسانی سایت

بسیاری از سئوکاران بر این باور هستند که به روز رسانی سایت به خصوص هنگامی که یک محتوای جدید به سایت اضافه می شود، مانند فاکتوری برای تشخیص تازگی سایت عمل خواهد کرد. اگر چه گوگل اخیرا این فرضیه که تناوب انتشار محتوا در الگوریتم آن ها مهم است را رد کرده است.

6- وجود نقشه سایت

نقشه سایت کمک خواهد کرد تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات شما را راحت تر ایندکس کنند و به طور کامل امکان رویت تمام صفحات را برای کاربران فراهم کنند. با این وجود گوگل اخیرا گفته است که نقشه سایت html برای سئو و بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو مفید نیست.

7- زمان بالا بودن سایت

پایین بودن سایت بنا به دلایلی مانند تعمیر و یا مشکلات سرور ممکن است که به رتبه آن در موتور جستجو لطمه وارد کند و در مواردی حتی اگر این مشکل حل نشود می تواند باعث خارج شدن صفحات از ایندکس گوگل شود.

8- محل سرور

محل قرار گرفتن سرور در مکان هایی که سایت شما قرار است رتبه بگیرد تاثیر دارد و باعث می شود یک سایت در محدوده های جغرافیایی خاص بیشتر رتبه بگیرد. به خصوص برای سرچ هایی که به مکان وابسته هستند موقعیت سرور اهمیت پیدا می کند.

9- گواهی SSL

گوگل تایید کرده است که استفاده از https به عنوان یک سیگنال برای رتبه دهی یا رنکینگ وبسایت ها شناخته می شود. زیرا که امنیت سایت یکی از اولویت های اول برای گوگل است و هزینه زیادی برای حصول اطمینان از امن بودن خدمات ارائه شده توسط گوگل پرداخت می شود.

برای همین استفاده از رمزنگاری پیش فرض با استفاده از https برای گوگل مهم است و این بدان معنا است که هر سایتی که از این پروتکل استفاده کند امکان کسب رتبه بهتر را دارد. البته به این نکته توجه داشته باشید که تنها اگر دو سایت در همه فاکتورها مشابه بودند، در این صورت سایت دارای پروتکل HTTPS رتبه بهتری می گیرد.

10- E-A-T

حروف ذکر شده در بالا مخفف حروف اول کلمات انگلیسی هستند که به فارسی به معنی مهارت، برتری، و ارزش هستند. گوگل ممکن است که با در نظر گرفتن این سه فاکتور به سایت هایی که E-A-T بالاتری دارند رتبه بهتری بدهد. به خصوص سایت هایی که محتوای سالم را منتشر می کنند.

11- کپی داده متا در سایت

کپی کردن اطلاعات متا در صفحات سایت می تواند رتبه همه صفحات سایت شما را پایین بیاورد.

12- امکان گردش در سایت با Breadcrumb

این روشی است که با استفاده از آن می توان معماری سایت را به گونه ای کاربر پسند تغییر داد تا هم هنگام ورود به سایت، کاربران و هم موتورهای جستجو بدانند که در کدام بخش سایت هستند.

گوگل می گوید که از breadcrumb برای مشخص کردن بدنه سایت و دسته بندی صفحات آن به منظور ارائه اطلاعات درست در نتایج جستجو استفاده می کند و برای همین به آن اهمیت می دهد.

13- بهینه شده برای موبایل

با توجه به این که بیش از نیمی از جستجوهای گوگل از طریق موبایل انجام می شود، گوگل می خواهد بداند که آیا سایت شما برای کاربرانی که گوشی موبایل دارند بهینه شده است. در حقیقت در حال حاضر گوگل سایت هایی که با موبایل به خوبی بالا نمی آیند را جریمه می کند.

14- یوتیوب

هیچ شکی در این نیست که ویدئوهای یوتیوب در SERP برتری دارند (احتمالا چون گوگل مالک آن است).

در حقیقت موتور جستجوی Land متوجه شد که سایت یوتیوب پس از عرضه گوگل پاندا با رشد ترافیک قابل ملاحظه ای روبرو شد.

15- قابلیت استفاده از سایت

سایتی که امکان استفاده از بخش های مختلف آن سخت است و به راحتی نمی توان در آن گردش نمود، در رنکینگ گوگل رتبه پایین تری می گیرد و باعث کاهش زمان حضور کاربر در سایت می شود و باعث افزایش bounce rate یا نرخ پرش می شود.

16- استفاده از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل

عده ای فکر می کنند که با نصب این دو برنامه بر روی سایت می توان ایندکس شدن صفحات را بهبود داد. اگر چه این ابزار ممکن است که به طور مستقیم بر روی رتبه سایت تاثیر بگذارند (که به دلیل ارائه داده بیشتر به گوگل به منظور رتبه بندی سایت می باشد). با این وجود گوگل این گفته را به عنوان یک افسانه بی اساس رد کرده است.

17- اعتبار سایت

اعتبار سایت در سایت هایی مانند yelp.com احتمال دارد که نقش مهمی در الگوریتم گوگل داشته باشد. گوگل حتی در یکی از اسناد گفته است که چگونه از نظرات کاربران در سایت های دیگر استفاده کرده است.

18- نیازمندی های هسته وبسایت

نیازمندی های اصلی وبسایت core web vitals بیش از یک فاکتور عادی بر روی رتبه سایت تاثیر می گذارند.

فاکتورهای بک لینک

وقتی دوئل سئو بین 2 سایت به تساوی برسد، بک‌لینک میتواند معیار تعیین پیروز میدان باشد. اما بک‌لینک‌ها با هم متفاوت هستند، گاهی بسیار تاثیرگذار و گاهی بسیار مخرب. 

1- عمر دامین لینک داده شده

بک لینک هایی که از دامین های دارای طول عمر بالاتر گرفته می شوند ممکن است که قدرتمندتر از دامین های جدید باشند.

2-  تعداد دامین ها

تعداد دامین های ارجاع شده یکی از مهم ترین فاکتورهای رنک دهی الگوریتم گوگل می باشند که شما می توانید آن را با توجه به نتایج مطالعاتی که بر روی حدود 11.8 میلیون سرچ در گوگل انجام شده است متوجه شوید.

3- بک لینک از ای پی های کلاس c متمایز

بک لینک هایی که از آدرس های آی پی متمایز گرفته می شوند نشان دهنده وسعت لینک دهی در سایت هستند و به رتبه دهی کمک خواهند کرد.

4- صفحات لینک داده شده Of linking pages

تعداد کل صفحات لینک داده شده (حتی اگر از یک دامین مشابه باشند) می تواند روی رنک سایت تاثیر بگذارد.

5- بک لینک انکر تست backlink anchor text

همان طور که در توضیحات مربوط به الگوریتم اصلی گوگل آمده است، قبل از هر چیز، انکرها همواره دیسکریپشن دقیق تری برای صفحات یک سایت در مقایسه با خود صفحات سایت فراهم می کنند.

البته این روشن است که انکر تکست اهمیت کمتری نسبت به گذشته دارد و در صورتی که بیش از حد بهینه شود به عنوان وب اسپم شناخته می شود. اما انکر تکست های غنی با کلمات کلیدی هنوز هم سیگنال های رلوانس قوی برای موتورهای جستجو صادر می کند.

6- آلت تگ برای لینک تصاویر

متن های جایگزین به عنوان یک انکر تکست برای تصاویر عمل می کنند.

7- بک لینک از دامین های .edu یا .gov

گوگل گفته است که بسیاری از بک لینک های .edu را نادیده می گیرد و همچنین گفته شده است که TLD اهمیتی به عنوان یک فاکتور برای وبسایت ندارد. با این وجود این گفته ها سئوکاران را از این تصور که جایگاه ویژه ای برای TLD های .edu و .gov در این الگوریتم ها در نظر گرفته شده است باز نمی دارد.

8- اتوریتی صفحه لینک داده شده

اتوریتی یا پیج رنک متعلق به صفحه لینک داده شده به سایت، اهمیت بسیار زیادی به عنوان یک فاکتور رتبه دهی از روزهای ابتدایی شروع به کار موتور جستجوی گوگل داشته است و هنوز هم مهم است.

9- بک لینک از رقبا

لینک از صفحاتی که در serp یکسان رتبه گرفته اند ممکن است که ارزش بیشتری برای رتبه دادن به صفحات شما در مقایسه با یک کلمه کلیدی خاص داشته باشد (زیرا که صفحات رقبا ارتباط معنایی و رلوانس بیشتری با صفحات سایت شما دارند).

10- لینک از سایت های مورد انتظار

شاید نیاز به بررسی داشته باشد، اما بعضی از سئوکاران بر این باور هستند که گوگل به طور کامل به یک وبسایت اعتماد نمی کند، مگر این که از سایت های دارای اتوریتی بالا (در صنعت یا حوزه مرتبط و وابسته به حوزه فعالیت های شما) لینک گرفته باشید.

11- لینک از همسایگان

بک لینک از سایت هایی که از آن ها با نام همسایگان بد یاد می شود می تواند به رتبه سایت شما ضربه وارد کند.

12- پست مهمان

اگر چه لینک هایی که از پست مهمان به صفحه شما داده می شود می تواند مفید باشد، اما قدرت کافی را در مقایسه با لینک های دیگر را ندارد. علاوه بر این توجه داشته باشید که پست های مهمان دارای اسکیل بزرگ حتی می تواند به سایت شما ضربه وارد کند.

13- لینک از آگهی

بر اساس گفته های گوگل لینک هایی که از آگهی ها گرفته می شود باید نوفالو nofollowed شوند یا این که از rel=sponsored attribute استفاده کنند. با این وجود به نظر می رسد که در اغلب موارد خود گوگل قادر به تشخیص و فیلتر کردن لینک های متعلق به آگهی ها می باشد.

14- اتوریتی صفحه اصلی

لینک هایی که به صفحه اصلی داده می شوند می توانند نقش مهمی در ارزیابی سایت داشته باشند و اهمیت لینک و سایت را به گوگل نشان دهند.

15- لینک های نوفالو nofollow

لینک های نوفالو این یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در سئو است که گوگل در این مورد به طور رسمی گفته است که: به طور معمول ما آن ها را دنبال یا فالو نمی کنیم.

این گفته به ما این گونه می فهماند که در واقع گوگل آن ها را دنبال می کند….(حداقل در موارد خاص دنبال می کند).

برای همین داشتن درصد خاصی از لینک های نوفالو می تواند نشان دهنده نسبت تعداد لینک های طبیعی در مقایسه با لینک های غیر طبیعی در پروفایل شما باشد.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

16- تنوع لینک ها

این که شما به طور غیر طبیعی درصد بالایی از لینک های خود را از یک منبع بگیرید (برای مثال از پروفایل های فروم، یا کامنت های بلاگ) می تواند نشانه ای از اسپم باشد. از سوی دیگر، داشتن بک لینک از منابع متنوع می تواند نشانه ای از لینک دهی طبیعی در پروفایل وبسایت باشد.

17- تگ های UTG یا اسپانسر sponsored

لینک هایی که دارای تگ هایی مانند rel=sponsored یا rel=UGC هستند با لینک های followed یا rel=nofollow متفاوت هستند.

18- لینک های داخل متن

لینک های داخل محتوای متن قوی تر از لینک هایی که در بخش های دیگر متن هستند عمل می کنند.

19- ریدایرکت بیش از حد 301 در صفحه

بک لینک هایی که از ریدایرکت 301 می آیند باعث کاهش نسبی رنک می شوند که در ویدئوی راهنمای وبمستر به آن اشاره شده است.

20- انکر تکست لینک داخلی

انکر تکست لینک داخلی یکی دیگر از سیگنال های رلوانس است. البته گفته شده که لینک های داخلی به احتمال زیاد اهمیت بسیار کمتری در مقایسه با انکر تکست هایی دارند که از سایت های خارجی یا دیگر وبسایت ها می آیند.

21- عنوان لینک

عنوان لینک که وقتی روی آن توقف می کنید ظاهر می شود می تواند یک سیگنال رلوانس ضعیف دیگر باشد.

22- LTD کشور مرجع

گرفتن لینک از دومین های سطح بالای یک کشور مانند (.de , .cn , .co , .uk) می تواند به شما کمک کند تا در کشور مربوطه رنک بهتری بگیرید.

23- محل لینک دهی در محتوا

لینک هایی که در ابتدای محتوا قرار داده شده باشند ممکن است که کمی بیش از لینک های قرار گرفته در انتهای محتوا ارزش داشته باشند.

اهمیت لینک به اندازه ای است که بنا به تست های انجام شده ممکن است در حالتی که کلمه کلیدی در ابتدای عنوان یک صفحه (A) آمده است، به دلیل استفاده از لینک ارزشمندتر در محتوایی که در صفحه دیگر (B) است، صفحه B علی رغم عدم وجود کلمه کلیدی در ابتدای عنوان، در مقایسه با صفحه A رتبه بالاتری به دلیل لینک دهی به دست آورد.  

24- محل لینک دهی در صفحه

علاوه بر اهمیت محل لینک دهی در محتوا، محل آن در پیج یا صفحه نیز مهم است و به طور معمول لینک هایی که داخل محتوا قرار دارند قدرتمندتر از لینک هایی که در نوار کناری یا نوار پایین هستند عمل می کنند.

25- رلوانس دامین لینک داده شده

بک لینک از سایتی که در حوزه مرتبط است به طور حتم قدرت بیشتری نسبت به بک لینک هایی که از سایت های غیرمرتبط گرفته می شوند دارد.

26- ارتباط صفحه لینک داده شده

یک لینک از صفحه ای که محتوای مرتبط دارد ارزش بیشتری دارد. پس ارتباط معنایی صفحه ای که به آن لینک می دهید مهم خواهد بود.

27- کلمه کلیدی در عنوان

گوگل علاقه بسیار زیادی دارد که بک لینک ها از صفحاتی باشند که کلمه کلیدی در عنوان صفحه لینک داده شده وجود داشته باشد. در این حالت بهترین کار این است که یک محتوای تخصصی در ارتباط با کلمه کلیدی سایت شما به یک محتوای تخصصی در ارتباط با همان کلمه کلیدی در سایت دیگر لینک داده شده باشد.

 28- افزایش بازدید از طریق لینک دهی

افزایش بازدید از سایت از طریق بک لینک، به طور معمول به تقویت SERP کمک می کند و نشان می دهد که محبوبیت سایت رو به افزایش است.

29- کاهش بازدید از بک لینک

در نقطه مقابل اگر بازدید شما از لینک های خارجی کاهش یابد به معنی کاهش محبوبیت سایت بوده و منجر به کاهش رتبه شما خواهد شد.

30- بک لینک از صفحات hub

hilltop الگوریتمی است که در در بین الگوریتم های گوگل به شما پیشنهاد می کند لینک های خود را از صفحات برتر که منابع اصلی هستند دریافت کنید.

31- لینک از سایت های اتوریتی

بک لینک از سایتی که به عنوان اتوریتی سایت شناخته می شود ممکن است که بیش از یک بک لینک ساده از سایت ناشناخته به شما کمک کند.

32- لینک از منابعی مثل ویکی پدیا

اگر چه لینک ها نوفالو هستند، اما بسیاری بر این باور هستند که گرفتن لینک از منابعی مانند ویکی پدیا باعث اعتماد سازی و کسب اتوریتی نزد گوگل خواهد شد. گوگل این مورد را رد کرده است.

33- تشابه کلمات کلیدی

کلمات کلیدی مرتبط که در لابلای صفحات بک لینک ها استفاده شده اند به گوگل کمک می کند تا بفهمد صفحه شما در ارتباط با چیست و به آن رتبه بدهد.

34- عمر بک لینک

بر طبق گفته های گوگل بک لینک هایی که عمر بیشتری دارند قدرت بیشتری برای رتبه دهی به سایت در مقایسه با یک لینک های جدید خواهند داشت.

35- بک لینک از سایت های واقعی

با توجه به این که تعداد زیادی وبلاگ غیرواقعی در دنیای مجازی وجود دارد، به نظر می رسد که گوگل به احتمال زیاد ارزش بیشتری برای بک لینک هایی که از سایت های واقعی گرفته شده اند قائل باشد. برای همین بلاگ های فیک کمک چندانی نخواهند کرد و ممکن است که از طریق تشخیص نام برند و یا تعامل کاربران امکان تشخیص سایت واقعی از سایت فیک برای گوگل وجود داشته باشد.

36- بک لینک طبیعی

یک وبسایت با پروفایل بک لینک طبیعی خواهد توانست تا رنک بالایی را برای مدت طولانی تری کسب کند و در مقایسه با استراتژی های کلاه سیاه برای ساخت بک لینک موفقیت بسیار بیشتری در طولانی مدت کسب نماید.

37- بک لینک متقابل

تبادل بیش از حد بک لینک با طرف مقابل باعث می شود که گوگل متوجه این موضوع شود. برای همین از این کار امتناع کنید.

38- لینک محتوای تولید شده توسط کاربر

گوگل امکان تشخیص UGC از محتوایی که توسط دارنده سایت تولید شده است را دارد. برای مثال، گوگل می داند که یک لینک از بلاگ رسمی wordpress.com کاملا با لینک سایت besttoasterreviews.wordpress.com کاملا متفاوت است.

39- لینک از 301

لینک هایی که از 301 ریدایرکت می شوند ارزش کمتری در مقایسه با لینک مستقیم دارند. با این وجود Matt Cutts گفته است که لینک های 301 مشابه لینک های مستقیم هستند.

40- استفاده از schema.org

صفحاتی که از فرمت های کوچک ساپورت می کنند ممکن است که رتبه بالاتری در مقایسه با صفحات دیگر به دست آورند. این رتبه بالاتر می تواند به دلیل تاثیر مستقیم باشد یا به این دلیل باشد که فرمت میکرو باعث می شود SERP CTR تقویت شود.

41- Trustrank سایت های لینک داده شده

ارزش سایتی که به آن سایت لینک داده اید نشان خواهد داد که چه میزان trustrank به سایت شما منتقل خواهد شد.

42- تعداد لینک های خروجی در یک صفحه

چیج رنک pagerank محدود است. داشتن یک لینک در صفحه ای که صدها لینک خارجی دارد، پیج رنک کمتری به همراه دارد، وقتی به مقایسه آن با یک صفحه که تعداد کمتری لینک خروجی دارد خواهید پرداخت.

43- لینک از فروم ها

به دلیل اسپم هایی که در این سطح دیده می شود، گوگل ممکن است که به طور قابل ملاحظه ای لینک های گرفته شده از فروم ها را کم ارزش حساب کند.

44- تعداد کلمات محتوای لینک داده شده

یک لینک از محتوایی که 1000 کلمه دار به طور معمول با ارزش تر از یک لینک از 25 کلمه محتوا است.

45- کیفیت محتوای لینک داده شده

لینک از محتوای ضعیف و بی کیفیت دارای ارزش زیادی در مقایسه با یک محتوا که به خوبی نوشته شده است نخواهد بود.

46- لینک های sitewide

Matt Cutts تایید کرده است که این لینک ها فشرده می شوند تا به عنوان یک لینک حساب شوند.

تاثیر فاکتور های مرتبط با تعامل کاربران در سئو

1- الگوریتم rankbrain

rank brain یک الگوریتم مبتنی بر هوض مصنوعی است که بسیاری بر این باور هستند که مهم ترین هدف آن اندازه گیری میزان تعامل کاربران با نتایج سرچ ها می باشد و به همین دلیل گوگل این امکان را دارد که نتایج سرچ ها را با این ابزار رتبه بندی کند.

2- کلیک ارگانیک با استفاده از کلمات کلیدی

بر اساس گفته های گوگل اگر صفحاتی کلیک بیشتری در CTR بگیرند ممکن است که این امر باعث تقویت serp برای آن کلمات کلیدی خاص شود.

بر اساس مطالعات تجربی مشخص شده است که اگر دو صفحه پاسخ نیازهای کاربر را در خود داشته باشند و در یکی از آن ها پاسخ سوال کاربر در صفحه و اسنیپت وجود داشته باشد، در صورتی که الگوریتم یکی از این دو صفحه را مقدم بر دیگری در نتایج خود نشان بدهد، با توجه به این که کاربر تشخیص الگوریتم را درست دانسته و روی آن کلیک کند یا این که این تشخیص را درست نداند و روی آن کلیک نکند، تصمیم های متفاوتی گرفته خواهد شد.

3- CTR ارگانیک برای همه کلمات کلیدی

CTR ارگانیک یک سایت (برای تمام کلمات کلیدی که در آن ها رنک گرفته است)، ممکن است نشانه ای از سیگنال تعامل کاربران باشد و به بیان دیگر نمره کیفی برای نتایج ارگانیک محسوب می شود.

4- Bounce rate یا نرخ پرش

همه سئوکاران با این نظریه که نرخ پرش یا مدت زمانی که کاربر در صفحه می ماند معیار مهمی برای رتبه دهی می باشد موافق نیستند. با این وجود صفحاتی که نرخ پرش آن ها زیاد است ممکن است که پیشنهادهای خوبی برای جستجوی کاربر نباشند. علاوه بر این مطالعه ای که توسط semrush انجام شده است نشان می دهد که یک همبستگی یا ارتباط قابل فهم بین رنک دهی در گوگل و نرخ پرش وجود دارد.

5- ترافیک مستقیم

تایید شده است که گوگل داده های به دست آمده از گوگل کروم را برای تشخیص تعداد افرادی که از یک سایت بازدید می کنند مورد استفاده قرار می دهد و سایت هایی که ترافیک مستقیم (با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر) بالایی دارند را به احتمال زیادی دارای کیفیت بیشتری در مقایسه با سایت هایی که ترافیک مستقیم کمتری دارند خواهد دانست.

در حقیقت مطالعه semrush همبستگی بسیار بالایی بین ترافیک مستقیم و رتبه دهی در گوگل پیدا کرده است.

6-ترافیک مکرر

سایت هایی که ممکن است کاربران به طور مکرر از آن ها بازدید کنند ممکن است که رتبه بالاتری به دست آورند.

7- pogo sticking

pogosticking نوع خاصی از پرش است که در این حالت کاربر روی نتایج جستجوی دیگر که مرتبط با کلمات کلیدی هستند به جای نتایج اول یا دوم کلیک می کند. اگر کاربر در حالی که به دنبال یافتن پاسخ سوال خود است نتایج پایین تر را انتخاب کند، سایتی که در صفحه نتایج رتبه بالاتر دارد ممکن است با کاهش رتبه مواجه شود.

8- سایت های مسدود شده

گوگل این مشخصه را در کروم نادیده گرفته است. اما الگوریتم پاندا این مشخصه را یک سیگنال کیفی می داند. برای همین ممکن است که گوگل به blocked sites توجه کند.

9- بوک مارک کروم

ما می دانیم که گوگل از داده های کاربران در مرورگر کروم استفاده می کند و در صورتی که یک صفحه توسط کاربران بوک مارک شده باشد ممکن است که منجر به تقویت رتبه آن سایت شود.

10- تعداد کامنت ها

صفحاتی که کامنت های زیادی دارند ممکن است رتبه بهتری بگیرند. زیرا که نظرات کاربران نشانه ای از تعامل کاربران با صفحه بوده و در حقیقت گوگل گفته است که کامنت ها یا نظرات کاربران می تواند تاثیر بسیار زیادی در رنکینگ سایت داشته باشد.

11- زمان ماندن در صفحه

گوگل توجه بسیار زیادی به زمانی که هر کاربر بر روی صفحه می ماند نموده و وقتی کاربر پس از جستجو در گوگل روی لینکی کلیک کند به طور دقیق به ارزیابی آن می پردازد. هر چه کاربر برای زمان بیشتری در صفحه شما بماند برای رتبه گرفتن بهتر است.

قوانین خاص در الگوریتم های گوگل

1- تازگی محتوا در سرچ

در سرچ های خاص، گوگل به محتوای تازه رتبه بیشتری می دهد.

2- تنوع نتایج جستجو

گوگل ممکن است که از انواع serp برای کلمات کلیدی نامشخص که مبهم هستند و معنی خاصی ندارند مانند ted , WWF یا ruby استفاده کند.

3- تاریخچه مرورگر کاربر

ممکن است خود شما هم متوجه شده باشید که سایت هایی که به طور مکرر بازدید می کنید در serp شما بیشتر به چشم می خورند.

4- تاریخچه جستجوهای کاربر

جستجوهای قبلی شما در گوگل روی سرچ های آینده شما تاثیر خواهد گذاشت و اگر برای مثال به دنبال کلمه “مقایسه” بگردید و پس از ان به دنبال کلمه “مایکروفر” بگردید، گوگل در این حالت ممکن است که نتایج مربوط به “مقایسه مایکروفر” و سایت هایی که این محتوا را در خود دارند به شما نشان دهد.

5- اسنیپت

بر اساس یک مطالعه که توسط semrush انجام شده است، گوگل محتوای اسنیپت featured را بر پایه ترکیبی از طول محتوا، فرمت، اتوریتی پیج، و استفاده از پروتکل https انتخاب خواهد کرد.

6- هدفمندی جغرافیایی

گوگل به سایت هایی که دارای آی پی سرور محلی و دامین متعلق به کشور خود هستند از نظر جغرافیایی برتری می دهد.

7- سرچ امن

افرادی که از مشخصه سرچ امن یا safe search استفاده کنند، کلمات مستهجن و یا نامربوط و محتوای مناسب برای رده سنی بزرگسال را در نتایج جستجوی گوگل نخواهند دید.

8- کلمات کلیدی YMYL

گوگل دارای استانداردهای کیفی بالاتری برای کلمات کلیدی YMYL که مخفف کلمات “your money or byour life” است می باشد.

9- شکایات DMCA

گوگل سایت هایی که از جنبه قانونی از آن ها شکایت شده است را کاهش رتبه خواهد داد.

10- تنوع دامین

به روز رسانی که با نام آپدیت پای بزرگ Bigfoot update انجام شده است به نظر می رسد که در نتایج serp تنوعی از دامین ها را نشان می دهد.

11- جستجو برای خرید

گاهی دیده می شود که گوگل برای سرچ های مرتبط با خرید نتایج متفاوتی را برای کلمات کلیدی مرتبط (به عنوان مثال هنگام سرچ برای بلیط هواپیما) نشان می دهد.

12- سرچ های محلی

برای جستجوهای محلی اغلب دیده می شود که گوگل نتایج محلی را در رتبه های بالاتری نشان می دهد.

13- باکس برترین اخبار و رویدادها

کلمات کلیدی خاص باعث نشان داده شدن نتایج آخرین اخبار یا رویدادها و نتایج مشابه می شوند.

14- ترجیح برندهای بزرگ

پس از به روز رسانی وینس vince update گوگل شروع به رتبه دهی به برندهای بزرگ در کلمات کلیدی خاص نمود.

15- نتایج خرید

گوگل گاهی نتایج خرید را در serp به صورت ارگانیک نشان می دهد.

16- نتایج تصویری

تصاویر گوگل گاهی در نتایج جستجو به صورت نرمال نشان داده می شوند.

17- نتایج مشابه

گوگل در موارد زیادی وقتی دنبال یک کلمه کلیدی هستید، نتایج مشابه را به شما نشان می دهد. برای مثال هنگام سرچ برای آتاری Atari breakout به شما نتایج بازی های رایانه ای را نشان می دهد.

18- نتایج یک سایت برای برندها

کلمات کلیدی مبتنی بر دامین و یا نام برند نتایجی را در صفحه جستجو به دنبال خواهند داشت که همه آن ها ممکن است متعلق به یک سایت باشند.

19- به روز رسانی payday loans

play day loans یکی از به روز رسانی های گوگل است که به گونه ای طراحی شده تا جستجوهایی که جنبه اسپم دارند را پاک کند.

سیگنال برند

1- انکر تکست نام برند

انکر تست نام برند روشی ساده و قدرتمند برای تشخیص برند محسوب می شود.

برای مثال انکر تکست بک لینکو backlinko به صورت زیر است:

2- سرچ های مبتنی بر برند

افرادی هستند که برای یافتن یک برند سرچ می کنند و اگر تعدادی از کاربران برای برند شما در گوگل سرچ کنند این بدان معنا است که برند شما واقعی است و کاربران برای آن اهمیت قائل هستند.

3- ترکیب سرچ برند و کیورد

شاید متوجه شده باشید که گاهی مردم به دنبال کلمه کلیدی به همراه برند هستند و در مرورگر خود هم نام برند را وارد می کنند و هم نام کلمه کلیدی. در این صورت ممکن است که گوگل به برند شما رنک بهتری در مقایسه با سایر برندها بدهد.

آیا سایت لینک فیسبوک و لینک های مشابه دارد؟

برندها اغلب این لینک ها را دارند و شما هم بهتر است که داشته باشید.

4- آیا سایت پروفایل توییتر و فالوور دارد؟

داشتن پروفایل توییتر با تعداد زیادی فالوور در شبکه های اجتماعی نشانه ای از محبوبیت برند است.

5- صفحه رسمی شرکت در لینکدین

بسیاری از کسب و کارهای واقعی در لینکدین صفحه اختصاصی دارند.

6- نویسنده شناخته شده known authorship

در فوریه سال 2013 در یک اظهار نظر گفته شد که نتایج جستجو وابسته به پروفایل آنلاین می باشد و محتواهایی که وریفای شده باشند بیشتر توسط کاربران استفاده می شوند. پس شناخته شده بودن نویسنده محتوا برای کاربر نیز مهم است.

7- قانونی بودن حساب کاربری در سوشال مدیا

یک حساب کاربری در سوشال مدیا با ده هزار کاربر و دو پست با یک حساب کاربری دیگر با ده هزار کاربر و تعامل بسیاری از کاربران با پست های متنوع تفاوت دارد. در حقیقت گوگل تلاش می کند بداند که حساب کاربری شما در سوشال مدیا واقعی است یا این که فیک است.

8- بردن نام برند در سایت های برتر

نام برندهای شناخته شده مانند مایکروسافت در سایت های برتر ذکر می شود و بعضی از برندها هستند که حتی در سایت های خبری نیز نام آن ها درج می شود. یا این که خودشان در داخل سایت بخش خبری دارند.

9- بردن نام برند بدون لینک دهی

برندهایی که بدون این که به سایت آن ها لینک داده شود نام آن ها برده می شود، ممکن است رتبه بهتری توسط گوگل به دست آورند.

10- محل قرار گرفتن برند

بیزینس ها و کسب و کارهای واقعی دارای دفتر کار هستند و به همین دلیل ممکن است که گوگل به دنبال این باشد تا اطلاعاتی در ارتباط با محل دفتر کار به دست آورد تا ببیند که آیا برند مورد نظر برند بزرگ و معروفی است یا خیر. این کار با به دست آوردن داده های مربوط به لوکیشن انجام می شود.

فاکتورهای وب اسپم آن سایت on-site webspam factors

1- جریمه پاندا

سایت های که محتوای آن ها کیفیت پایین دارد به خصوص مزرعه های محتوا کمتر در سرچ ها به نمایش در می آیند و دلیل آن هم جریمه پاندا می باشد.

2- لینک به همسایه بد

دادن لینک خروجی به سایت هایی که با عنوان همسایه بد ممکن است باعث کاهش رتبه شما می شوند برای همین توصیه نمی شود.

3- ریدایرکت

ریدایرکت آب زیر کاهی را هرگز استفاده نکنید. زیرا که اگر گیر بیفتید علاوه بر جریمه ممکن است که از ایندکس خارج شوید.

4- پوپ اپس یا آگهی های مزاحم

اسناد رسمی گوگل می گوید که آگهی های مزاحم و popups ها در صفحه نشانه ای از کیفیت پایین سایت هستند.

5- interstitial popups

گوگل ممکن است سایت هایی که به کاربران موبایل یک صفحه کامل popups را نشان می دهند را جریمه کند.

6- بهینه سازی بیش از حد سایت

بله. گوگل سایت هایی که بیش از حد بهینه شده اند را جریمه می کند. برای مثال کیورد استافینگ یا استفاده بیش از حد کلمات کلیدی یا استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در تگ ها و هر گونه معماری غیر معقول با کلمات کلیدی جریمه خواهد شد.

7- محتوای نامفهوم

گوگل با توجه به روش هایی که استفاده می کند می تواند محتوای نامفهوم را تشخیص دهد و با فیلتر کردن آن ها سعی در خارج کردن آن ها از ایندکس داشته باشد.

8- صفحات doorway

گوگل می خواهد صفحاتی که شما به او نشان می دهید، همان صفحاتی باشد که در نهایت کاربران می بینند. در صورتی که صفحه شما کاربران را به صفحه دیگر ریدایرکت کند، به آن صفحه doorway گفته می شود و گوگل از این گونه سایت ها خوشش نمی آید.

9- آگهی بیش از حد

الگوریتم page layout گوگل سایت هایی که دارای تعداد زیادی آگهی هستند را جریمه می کند.

با این حساب گوگل هم آگهی های مزاحم را دوست ندارد و هم آگهی های بیش از حد را فاکتوری برای کاهش رتبه سایت می داند.

10- مخفی کردن لینک های آفیلیت

زیاده روی در مخفی کردن لینک های آفیلیت می تواند در نهایت جریمه کردن را برای شما به دنبال داشته باشد. به خصوص در صورت استفاده از cloacking.

11- fred

fred نام مستعاری است که برای یک سری از به روز رسانی ها که در گوگل از سال 2017 آغاز شده است انتخاب شد و هدف آن شناسایی سایت های دارای محتوای کم ارزش است که برای کمک به کاربران درخواست پول می کنند.

12- سایت های آفیلیت

همه می دانند که گوگل علاقه ای به آفیلیت ها ندارد و بسیاری فکر می کنند که سایت هایی که با برنامه های آفیلیت کسب درآمد می کنند به شدت توسط گوگل تحت نظر هستند.

13- محتوای تولید شده به صورت خودکار

گوگل به طور قابل فهمی از محتوای تولید شده به صورت خودکار متنفر است و اگر در صورتی که متوجه شود سایت شما از محتوای تولید شده توسط کامپیوتر استفاده می کند، ممکن است که این امر باعث جریمه و یا دی ایندکس شما شود.

14- توجه بیش از حد به پیج رنک

در صورتی که با نوفالو کردن همه لینک های خروجی در توجه به پیج رنک زیاده روی کنید، می تواند نشانه ای از گیمینگ با سیستم یا بازی با حیثیت سایت پیش گوگل باشد.

15- آدرس آی پی اسپم

در صورتی که آدرس آی پی سرور شما توسط گوگل به عنوان اسپم شناخته شود، این می تواند رتبه همه سایت های روی سرور را تحت تاثیر قرار دهد.

16- اسپم متا تگ

کیورد استافینگ می تواند در متا تگ نیز اتفاق بیفتد. در صورتی که گوگل متوجه شود شما کلمات کلیدی را به متا تگ ها و عنوان یا متا دسکریپشن برای تلاش به منظور فریب الگوریتم اضافه می کنید، ممکن است که سایت شما را جریمه کنند.

فاکتورهای وب اسپم خارج از سایت of-site webspam

1- سایت هک شده

در صورتی که سایت شما هک شود ممکن است که از نتایج گوگل حذف شود. در حقیقت، search engine land پس از این که گوگل فکر کرد هک شده است به طور کامل دی ایندکس شد.

2- ورود غیر طبیعی تعداد زیادی لینک

ورود ناگهانی و غیر طبیعی تعداد زیادی لینک نشانه ای آتشین از لینک های به درد نخور است.

3- جریمه پنگوئن

سایت هایی که توسط پنگوئن گوگل مورد برخورد قرار گرفته اند، به طور قابل ملاحظه ای در رتبه های پایین تری قرار دارند. اگر چه به نظر می رسد که در حال حاضر پنگوئن بیشتر روی فیلتر کردن لینک های بد تمرکز دارد تا جریمه کردن کل وبسایت.

4- پروفایل با درصد بالایی از لینک های بی کیفیت

تعداد زیادی لینک بی کیفیت از منابعی که به طور معمول برای سئوی کلاه سیاه استفاده می شوند ( مانند فروم ها و بلاگ کامنت ها) می تواند نشانه ای از بازی با حیثیت سیستم باشد.

5- لینک از سایت های غیرمرتبط

درصد بالایی از بک لینک ها که از سایت های غیر مرتبط گرفته شده باشند می تواند باعث افزایش امکان جریمه به صورت دستی شود.

6- هشدار در مورد لینک های غیرطبیعی

گوگل هزاران هشدار در مورد تشخیص لینک های غیر طبیعی از طریق سرچ کنسول فرستاده است که این هشدارها به طور معمول در ادامه کاهش رنک را به دنبال دارند. البته این هم بگوییم که در همه موارد پس از این هشدارها کاهش رتبه در کار نخواهد بود.

7- لینک دایرکتوری بی کیفیت

با توجه به گفته های گوگل بک لینک هایی که دایرکتوری های بی کیفیت دارند می توانند باعث جریمه شدن سایت شوند.

8- لینک های widget

گوگل به لینک هایی که به طور اتوماتیک تولید می شوند (وقتی کاربر یک ویجت widget را در سایت استفاده می کند به طور خودکار ایجاد خواهد شد) روی خوشی نشان نمی دهد.

9- لینک از آی پی کلاس c مشابه

گرفتن حجم غیر طبیعی از بک لینک از سایت هایی که در سرور با آی پی مشابه قرار دارند، می توانند به گوگل بگویند که این بک لینک ها از بلاگ های شبکه ای blog networks می آیند.

10- انکر تکست های مسموم poison

انکر تکست های مسموم به خصوص کلمات کلیدی pharmacy keywords که به سایت شما اشاره می روند، می توانند نشانه ای از اسپم یا هک شدن سایت باشند.

در هر یک از این دو حالت (اسپم و یا هک شدن سایت) ممکن است که وبسایت شما آسیب ببیند.

11- اسپایک غیر طبیعی لینک link spike

گوگل در یکی از patent های خود در سال 2013 می گوید که چگونه امکان تشخیص این را دارد که لینک های ورودی به سایت طبیعی یا قانونی هستند یا خیر. در صورتی که لینک ها غیر طبیعی تشخیص داده شوند ممکن است از ارزش آن ها کاسته شود.

12- لینک از دایرکتوری مقالات و press releases

دایرکتوری مقالات و press release ها در حال حاضر توسط گوگل متهم به سوء استفاده هستند و گوگل آن ها را جزو استراتژی های لینک سازی می داند که نوعی حیله و فریب در آن ها به کار می رود.

13- عکس العمل دستی manual actions

چند گونه از این رفتارهای manual وجود دارد که بیشتر آن ها مرتبط با بک لینک سازی با سئو کلاه سیاه می باشد.

14- فروش لینک

در صورتی که گوگل متوجه شود شما لینک می فروشید ممکن است که این امر به رتبه شما در گوگل صدمه وارد کند.

15- سندباکس گوگل sandbox

سایت های جدید که به طور ناگهانی تعداد زیادی لینک به عنوان ورودی می گیرند در سندباکس گوگل قرار داده می شوند و به طور موقت قابل مشاهده نخواهند بود.

16- رقص گوگل

رقص گوگل google dance می تواند به طور موقت رتبه ها را تکان بدهد. بر اساس استراتژی گوگل این شیوه برای تشخیص این است که آیا یک سایت قصد دارد الگوریتم های گوگل را به بازی بگیرد یا خیر. در این حالت در واقع بدون این که تغییر در فاکتورهای رنک دهی به وجود آمده باشد، رتبه یک سایت بدون هیچ دلیلی اندکی جا بجا می شود.

این ابزار ممکن است که جریمه دستی یا جریمه الگوریتم سایت را که به دلیل قربانی شدن در اثر سئوی منفی رخ داده بود برطرف کند.

17- درخواست بازنگری

یک درخواست بازنگری در صورتی که با موفقیت همراه باشد می تواند باعث برداشته شدن جریمه شود.

18- لینک سازی موقت temporary link scheme

گوگل گرفتار کسانی شده است که اقدام به لینک سازی اسپم کرده اند و به سرعت آن را حذف نموده اند که از آن با نام لینک اسکیم موقت یاد می شود.

نتیجه گیری

در این لیست تلاش بر این بوده که با سرعت و به طور خلاصه بسیاری از فاکتورهای موثر در رتبه دهی یا رنکینگ وبسایت ها در موتور جستجوی گوگل مورد اشاره قرار گیرد.

بسیاری از موارد ذکر شده در بالا اهمیت کمتری در مقایسه با سایر فاکتورها دارند و برای همین لازم است تا به طور کلی در این بخش باز هم اشاره ای به این موضوع بنماییم.

برای جمع بندی به طور خلاصه در ادامه مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی در گوگل در سال 2021 برای شما لیست شده اند:

  1. دامین های ارجاعی reffering domains
  2. نرخ کلیک های ارگانیک
  3. دامین اتوریتی domain authority
  4. قابل استفاده بودن سایت با موبایل
  5. زمان ماندن کاربر در صفحه وبسایت
  6. تعداد کل بک لینک ها در سایت
  7. کیفیت محتوای وبسایت
  8. سئو آن-پیج on-page seo

حال که به طور کلی به اکثر فاکتورهای مهم رتبه بندی وبسایت ها در گوگل اشاره شد، خوشحال می شویم به ما بگویید که:

کدام یک از فاکتورهای رتبه بندی گوگل در لیست بالا برای شما تازه بودند؟

آیا در این لیست فاکتور خاصی را فراموش کرده بودیم؟

می توانید در صورت علاقه با نوشتن یک کامنت آن را با ما در میان بگذارید تا بتوانیم به تبادل نظر در مورد آن ها بپردازیم.

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هیچ کامنتی ثبت نشده، اولین کامنت باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 12 =

مسیرهای ارتباطی