چگونه در سرچ گوگل دیده شویم(14 مرحله)

فهرست مطلب :

بروزرسانی شده در : 1402/03/11
چگونه در سرچ گوگل اول باشیم، یا چگونه در صفحه اول گوگل باشیم. شاید این سوال های شخصی باشد که به تازگی اهمیت این مسئله را درک کرده باشد و به دنبال آن باشد، برای درک اهمیت مسئله سئو، مطلب سئو چیست را مطالعه فرمایید. حقیقت این است که قبل از این شخص میلیون ها نفر این فکر به سرشان زده شده و تصمیم به انجام آن گرفته اند. اینکه چگونه در سرچ گوگل اول باشیم در واقع یک فرایندی است که برخی مواقع می تواند بسیار پیچیده و دشوار شود. فرایند آمدن وب سایت به صفحه اول گوگل را اصطلاحاً سئو می گویند. سئو مخفف عبارت Search Engin optimizition می باشد. به معنی بهینه سازی وب سایت ها برای موتورهای جستجو.

چقدر طول می کشد تا یک وب‌سایت به صفحه اول گوگل بیاید ؟

این موضوع به مسائل دیگری بستگی دارد، مثلا اینکه چه وب سایتی را میخواهید به صفحه اول گوگل بیاورید، مثلاً اگر بخواهید که یک فروشگاه اینترنتی لپ تاپ را به صفحه اول گوگل بیاورید، ممکن است کار دشواری را در پیش رو داشته باشید، چرا که در حال حاضر صدها وب سایت فروش اینترنتی لپ تاپ به زبان فارسی وجود دارد. در صفحه اول گوگل هم 10 جایگاه بیشتر وجود ندارد، قرار داشتن در صفحات بعدی نیز تقریبا هیچ لطفی ندارد. 

اما اگر بخواهید وب سایتی را که در زمینه مثلا فروش قطعات یدکی ماشین آلات کترپیلار فعالیت دارد را به صفحه اول گوگل بیاورید، کار به مراتب آسانتری در پیش رو دارید، شاید رقبای معمولی هم در پیش رو داشته باشید و نیاز به بودجه آن چنانی برای گرفتن جایگاه آن ها نیز نداشته باشید. 

دقت داشته باشید که گوگل صفحه اول خود را به هر وب سایتی نمی دهد، این وب سایت ها در واقع بهترین های حوزه خودشان هستند،آن ها زیبا، سریع، کاربر پسند و با مطالب و محتوای یکتا و فوق العاده خوب هستند. گوگل با استفاده از چندین الگوریتم پیشرفته قادر است تشخیص دهد که کدام وب سایت ها بهترین هستند. اگر میخواهید وب سایت شما در صفحه اول گوگل باشد، یکی از کارهای مهم و ابتدایی که باید انجام دهید، آشنایی کامل به این الگوریتم های گوگل است.

چکار کنیم به صفحه اول گوگل بیایم ؟

هر چند نمیشه به این سوال یه جواب کوتاه داد اما اگر دارید این مقاله را برای پیدا کردن جواب برای سوالتون میخونید، جای اشتباهی نیومدید، من سعی نمیکنم بهتون جواب کامل بدم، چون همچین کاری امکان پذیر نیست، در عوض سعی میکنم اطلاعاتی در اختیارتون بزارم که بتونید راه خودتون را پیدا کنید. احتمالا شما یک وب سایت دارید که ممکنه با وردپرس ساخته شده باشه. برای آمدن به صفحه اول گوگل درباره این مباحث زیر مطالعه کنید و سعی کنید به بهترین شکل ممکن اون ها را اجرا کنید :

1-تحقیق درباره کلمات کلیدی. (کیورد ریسرچ)
برای اینکار ابزارهای زیادی هست، اما بخاطر برخی مسائل از جمله تحریم بودن ایران خیلی از ابزارها یا در دسترس نیستند یا اگر هم در دسترس باشند، بازم بخاطر تحریم، بخشی از امکاناتشون قابل استفاده برای ایران نیست. همچنین اشتراک این ابزارها بسیار گرون هست. با این وجود این ابزارها سرویس های بسیار پرکاربردی در زمینه سئو ارائه میدند که چشمپوشی کردن از اونها برای یه سئوکار حرفه‌ای غیر ممکنه. از جمله مهمترین این ابزارها :
-وب سایت سمراش semrush.com
-وب سایت موز moz.com
-وب سایت اچرفز ahrefs.com
یه ابزار جایگزین و رایگان میتونه google keyword planner باشه که ویدئو استفاده اون را براتون اینجا گذاشتیم.

2-پیکربندی صفحات وب سایت (طراحی سایت مپ). 

سایت‌مپ یا نقشه سایت یک ساختار هرمی است که در آن لینک های اصلی و لینک های فرعی و زیر مجموعه، بصورت منظم چیده شده اند.

در گذشته سایت مپ را بصورت لینک های هرمی و دسته بندی شده در یک صفحه مشخص در سایت در اختیار کاربرها جهت پیمایش سایت قرار میدادند اما امروز از منوی های ناوبری پیشرفته استفاده میشود.

سایت مپ های جدید با فرمت XML ارائه میشوند. در ودرپرس میتوانید آن را بصورت اتوماتیک با استفاده از افزونه یوست ایجاد کنید و سپس به گوگل ارائه کنید.

3-تعیین صفحات مهم وب سایت یا چیزی که ما سئوکارهای بهش کیورد تارگتینگ میگیم.
مثلا فرض کنید شما قصد دارید وب سایت فروش آهن راه بندازید، کلی کلمه کلیدی را هم درآوردید، حالا باید تصمیم بگیرید که هر کدوم از اون ها توی کجای وب سایت قرار بگیرند. مثلا میلگرد چی باشه ؟ یه محصول باشه یا نه یه دسته بندی یا یه صفحه فرود یا یه مطلب آموزشی ؟ (توی وردپرس دسته بندی هم میتونه یه صفحه باشه که ما اون را بهش آرشیو میگیم).
من ترجیح میدم که یه دسته بندی محصول باشه، چون احتمالا چندین مدل میلگرد میتونه زیرشاخه اون بشه، این میلگردها توی آرشیو به نمایش در میاند و اینجا بهترین مکان برای کلمه میلگرد میشه. اما حواستون باشه دیگه هیچ جای دیگه از وب سایتتون صفحه ای ایجاد نکنید با عنوان “میلگرد” یا یه مطلب ننویسید با عنوان “میلگرد”.
این مرحله خیلی خیلی مهمه و توی سئو بسیار اهمیت داره. اشتباه توی این مرحله عواقب منفی برای سئو سایت شما خواهد داشت. فرض کنید شما به اشتباه دوجا از توی سایتتون صفحه درست کردید و عنوان صفحه هم میلگرد هست، شاید شما ترجیح بدید صفحه x را گوگل توی سرچ بیاره بالا، اما گوگل اینکار براش سخته و ممکنه صفحه y را بجاش نمایش بده.

یه مثال خوب کلمه “موس” هست. این سایت که در صفحه اول گوگل هم قرار داره، برای کلمه موس 2 تا صفحه را سئو کرده، یکی صفحه فروشگاه و یکی دسته بندی محصولات موس ! 

تصویر شمار ه1 : کلمه موس برای 2 صفحه انتخاب شده است

4-درباره افزونه یوست تحقیق کنید و از آن استفاده کنید.
افزونه یواست سئو یه افزونه وردپرس هست که کار سئو سایت را بسیار راحت میکنه،
تصویر شماره 2 را ببینید و بعد ادامه متن را مطالعه کنید:
1- نامک یا لینک صفحه slog
2-عنوان سئو یا seo title
3-توضیحات صفحه یا به اصطلاح ما سئوکارها meta discription
4- یک نوع اسکیما ( اطلاعات ساختار بندی شده)
5- یک نوع اسکیما دیگه
وقتی توی وردپرس یه صفحه یا یه محصول ایجاد میکنید، بصورت پیشفرض عنوان صفحه بعنوان عنوان لینک اون صفحه در نتایج جستجو گوگل به نمایش در میاد.(تصویر شماره 2، البته در این تصویر عنوان شخصی سازی شده). 
درسته که بصورت پیشفرض و بدون نیاز به هیچ کار اضافی این اتفاق میفته اما نمیشه که عنوان صفحه،محصول یا دسته‌بندی را اینطوری مثل توی عکس بنویسیم شماره 2 در تصویر).

 مثلا شما نمیتونید عنوان دسته بندی “میلگرد” را اینطوری بنویسید “قیمت میلگرد | خرید میلگرد در اصفهان”، چرا ؟ چون اولاً قراره از این دسته بندی جاهای دیگه هم استفاده کنید، دوماً نمیشه هر دفعه تغییرش داد چون باعث میشه لینک اون صفحه هم عوض بشه،سوماً توی قسمت فیلترهای فروشگاه نمیشه یه اسم طولانی اونم با این ادبیات بزارید، چهارماً قسمت راهنمای مسیر صفحات نمیشه اینطوری بلند و تبلیغاتی باشه و …
با افزونه یوست میتونید بدونه دست زدن به عنوان اصلی صفحه یا دسته‌بندی یا محصول، یه عنوان سئو خوب و جذاب بنویسید، توی پیشنمایش اون را ببینید و هر وقت هم که خواستید اون را عوضش کنید. 

تصویر شماره 2 : نتیجه جستجو با کمک افزونه یوست، شخصی سازی شده است.

با افزونه یوست میتونید مورد 1 تا 3 را راحت انجام بدید، موارد دیگه را میتونید یا دستی توی صفحه جا بدید یا از افزونه های سئو کاملتری مثلا رنک مث استفاده کنید. البته افزونه یوست کارش فقط این موارد نیست، پیشنهاد میکنم ازش استفاده کنید، خرد خرد، بدون آموزش هم میتونید یاد بگیرید.

خرید افزونه یوست از جای معتبر :
ژاکت 
راستچین 
نوین وردپرس

خرید افزونه رنک مث از جای معتبر و قیمت بهتر (نوین وردپرس)

5-طراحی صفحات مهم به بهترین شکل ممکن.
بعد از این که تصمیم گرفتید کدوم کلمه کلیدی کجا قراربگیره، اون جا را بترکونید، بهترین طراحی و مطلب را در اون صفحه قراربدید.

6-حتما با زبان HTML و Java Script آشنا بشید. نمیگم بلد بشید بنویسید، فقط یه آشنایی کلی کافیه.

گوگل به ما میگوید که یک صفحه وب سایت بایستی متشکل از المان های خاصی باشد تا کار ذخیره سازی در موتور جستجو راحتر شود، او می گوید شما باید عنوان صفحه را با تگ h1 مشخص کنید، بدنه و قسمت اصلی را با تگ main و المان های کناری را با تگ asside و … این به این دلیل است که گوگل میخواهد قسمت اصلی را در هر صفحه ایندکس کند و از اتلاف انرژی و منابع سرورهای خود برای المان‌های ثابت سایت مانند سربرگ،پاورقی و نوارهای کناری، جلوگیری کند.

پس شما اگر قصد دارید که سئو سایت را خودتان به دست بگیرید، بهتره با html یا سایر زبان‌های بکار رفته در وب سایت، آشنا شوید.

البته اگر از وردپرس یا سیستم‌های مشابه مدیریت محتوا مانند جوملا و… استفاده می‌کنید، نگران یادگیری این موارد حداقل برای مدتی نباشید، چون این سیستم ها بصورت پیشفرض موارد ذکر شده در این بخش را رعایت میکنند، بعنوان مثال اگر شما در ورپرس یک محصول ایجاد کنید، عنوان محصول تگ h1 میگیرد و سایر قسمت‌ها نیز بصورت پیشفرض بصورت اصولی ایجاد می‌شوند.

7-نوشتن محتوای مرتبط در قالب پست و لینک کردن آن ها به صفحات مهم بصورت متناوب (لینک سازی داخلی). 
یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل، زمان ماندگاری کاربر در سایت شما هست، بله گوگل زمان حضور کاربر توی سایت شما بعد از کلیک روی نتیجه جستجو را آنالیز میکنه.
پیشنهاد میکنم مطلب خوب همکار خوبم آقا اسمائلی در سایت وبسیما درباره دوئل تایم را حتما مطالعه کنید.
اگه کاربرها برای کلمه میلگرد توی سایت شما زیادتر از سایت های دیگه بمونند یعنی سایت شما بهتر بوده. حالا این چه ربطی به محتوا و لینک سازی داره. اول بزارید لینک سازی را براتون با مثال باز کنم.
مثلا شما توی گوگل سرچ میکنید “آویشن” روی یه لینک کلیک میکنید و وارد اون سایت میشید، بعد از چند ثانیه یا چند دقیقه مطالعه میبنید یه لینکی وسط متن قرار داره و شما را وسوسه میکنه درباره اون هم مطالعه کنید. به اینکار میگیم لینک سازی داخلی، اینکار چندین مزییت داره که والا قابل بیان نیست و خودتون حتما الان متوجه شدید ! 

پس قدرت قلم را دست کم نگیرید، مطالب خوب بنویسید و فقط منتظر بمونید و بازهم بنویسید و منتظر بمونید. هیچ وقت حتی یه کلمه را هم کپی نکنید. داستان یه مسافرت دسته جمعی را از هر نفر که بشنوی تازگی داره ! پس فکر نکنید این همه مطلب درباره آویشن هست، من دیگه چی بنویسم ؟! 

8-ادامه روند لینک سازی داخلی به مدت 4 الی 8 ماه.

9-لینک سازی خارجی با روش های مختلف. حتما مقاله بک لینک را بخونید.

10-بررسی ترافیک وب سایت با ابزارهای رایج بین سئوکارها.

  • گوگل سرچ کنسول رایگان است و توسط گوگل ارائه می شود. این ابزار فوق العاده امکانات زیادی را در اختیار شما میگذارد که از جمله آن ها مشاهده کلمه های کلیدی و رتبه وب سایت شما برای آن کلمات در گوگل، تعداد کلیک به سایت شما، بررسی جایگاه صفحات شما در گوگل، بررسی وضعیت ایندکس صفحات سایت، مشاهده خطاهای سایت و … است.
  • گوگل آنالیتیکس
  • سمراش (پولی است و توسط یک شرکت ثالث ارائه می شود). تفاوت آن با ابزارهای رایگان گوگل در این است که شما علاوه بر مشاهده ترافیک و سایر اعداد و ارقام سایت خودتان، ترافیک و اعداد و ارقام سایت رقبا را هم ببینید و با هم مقایسه کنید.

11-ادامه روند نوشتن پست ها، بررسی ترافیک، لینک سازی داخلی و خارجی تا زمان رسیدن به صفحه اول.

12- بهینه سازی وب سایت از نظر سرعت و رابط کاربری خوب.

تاثیر سرعت سایت روی سئو بسیار زیاد است، تا اندازه ای گوگل در سال 2021 با انتشار یک بروزرسانی در الگوریتم های مداخل در رتبه بندی وب سایت‌ها و با مشخص کردن معیارهای اندازه گیری سرعت سایت، رسما نشان داد که سرعت بارگذاری صفحات برایش بسیار اهمیت دارد.

بنابراین یادبگیرید که چطور سرعت سایت خود را افزایش دهید و یا از طراح سایت خود بخواهید که مقوله سرعت سایت را در طراحی در نظر بگیرد.

13-وب سایتی طراحی کنید که هویت داشته باشد و شبیه هیچ وب سایت دیگری نباشد.

حد المکان استفاده از قالب های آماده وردپرسی، کپی کردن لوگو و … را محدود کنید.

14-مطالعه مستمر درباره سئو .

همانطور که در طول مقاله در مرحله 12 ام بیان شد، گوگل همواره در حال انتشار بروزرسانی های مختلف است، بنابراین اطلاعات خود را محدود به گذشته نکنید و همیشه درباره سئو مطالعه و تحقیق کنید.

حوصله اینکار ها را ندارید ؟ به ما بسپارید، ما هم کارمون خوبه هم قیمتون منصفانه ! خدمات سئو ما را ببینید، توش نمونه کارهم گذاشتیم.

بهترین پیشنهاد ما این است که حداقل حتما چند ساعت با یه متخصص سئو مشورت کنید.

خلاصه

برای هر کدام از اقدامات بالا می شود ساعت ها آموزش دید و مطلب خواند، مثلا روش های تحقیق درباره کلمات کلیدی بسیار زیاد است، اینکه ما بدانیم مخاطب چه کلمه ای را در گوگل میزند تا خدمات یا محصولات مورد نظرش را بخرد، میتواند بسیار مهم باشد. منظور از پیکربندی صفحات این است که ما تصمیم بگیریم که کدام صفحه یا صفحات جزء قسمت های مهم سایت ما هستند و کلمات کلیدی مهم ما در آنجا قرار دارند. این موضوع در فروشگاهای اینترنتی بسیار مهم است. مثلا در یک فروشگاه شما دسته بندی محصولات دارید و صد ها محصول برای هر دسته بندی، باید مراقب باشید که نام های این دسته بندی ها به چه شکل باشد. آیا تصمیم دارید که دسته بندی ها را سئو کنید یا تک تک محصولات را یا هر دو ؟
سئو یک دنیای بسیار وسیع است، حتی طراحی یک سایت حرفه‌ای نیز میتواند زیرمجموعه بحث سئو باشد. یک سایت بدون سئو مثل یک خودروی بدون بنزین است !

مطالب مرتبط
نویسنده مطلب
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
رسول قجاوند
رسول قجاوند
سلام دوست عزیز،وردپرس به من شانس داشتن یه زندگی بهتر و آینده روشنتر داده،با یادگرفتن وردپرس و سئو تونستم زندگی بهتری داشته باشم و تصمیم گرفتم دیگران هم این را تجربه کنند، خوشحالم که خط‌اول را برای یادگرفتن انتخاب کردی. نظر یادتون نره !
هورا، ۳ کامنت داریم ! شما هم بنویسید بیشتر بشه :)

۳ پاسخ

  1. بهترین و کاملترین مطلبی بود که درباره بالا اورن سایت در گوگل خوندم، واقعا واقعا عالی بود. مرسی ازتوون

  2. سلام. واقعا ممنونیم از اینکه تلاش میکنید محتوای خوب و کاربردی به کاربران تون ارائه بدید.
    نشونت میتونه به شما کمک کنه به وسیله ابزار بازنویسی متن با هوش مصنوعی، در
    تولید محتوا برای سایت خودتون سرعت ببخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =

مسیرهای ارتباطی